150 000 души гледат влогъра Цветослав Цонев от Горна Оряховица | Вестник Борба - областен всекидневник, Велико Търново

150 000 души гледат влогъра Цветослав Цонев от Горна Оряховица

Публикувана на: 06.02.2018г. 4496 прегледа

21-годишният мъж е сред петимата най-популярни ютубъри в България

 

ПОЛОВИН МИЛИОН ДУШИ СА ГЛЕДАЛИ ЕДИН ОТ КЛИПОВЕТЕ НА ВЛОГЪРА ЦВЕТОСЛАВ ЦОНЕВ ОТ ГОРНА ОРЯХОВИЦА. Видеото е част от поредицата му „Едвам ме нави“ и в него взима участие небезизвестният Емил Конрад. Каналът на Цветослав в най-голямата платформа за клипове в света Youtube – TheBleChannel има 152 050 последователи, повече от почитателите на Бойко Борисов, Лили Иванова и дори тенисиста Григор Димитров. 21-годишният младеж от железничарския град е идол на деца и тийнейджъри от цялата страна, разпознават го по улиците, искат му автографи и снимки заедно. Той е доказателство как интернет превръща обикновените хора в популярни лица.

ЦВЕТОСЛАВ ЗАПОЧВА ДА СЕ ЗАНИМАВА С ВЛОГЪРСТВО ПРЕДИ ОСЕМ ГОДИНИ. Разказва, че по време на една от летните ваканции на село негов приятел му показал американски влогъри и останал силно впечатлен от тях. Хрумнало му да се захване с това и той, уверен, че ще успее да пожъне успех, заснел няколко авторски клипчета, монтирал ги и ги качил в интернет. Те били изцяло на английски език, но не се радвали на особена популярност в мрежата.

„В VIII клас мой съученик ме посъветва да се откажа от чуждоезичните видеа, тъй като пазарът в САЩ е пренаситен, и да опитам на български език. Тогава влогърството едва навлизаше у нас и реших да се пробвам да заинтригувам родната аудитория“, спомня си началото Цецо. Още първото видео на български станало хит и събрало повече гледания от всички, които създал на английски език. Така лека-полека натрупал опит – както в сценария на авторските скечове, коментарите по различните теми от ежедневието и пресъздаването на разнородни образи, така и при заснемането, монтирането и добавянето на придружаващи ги моменти от американски видео компилации. С времето почитателите му в YouTube започнали да се увеличават главоломно. Гледанията на клиповете му скочили на стотици хиляди, а коментарите се множали с всяка секунда.

В МОМЕНТА ЦЕЦО Е СТУДЕНТ ПО КИНОРЕЖИСУРА В НОВ БЪЛГАРСКИ УНИВЕРСИТЕТ и смята, че влогърството го поддържа в идеална форма, която един ден ще му позволи да създава страхотни сценарии за големи филмови продукции.

Споделя, че заснемането на видео не е шега и една секунда от него му отнема 2 часа обработка на компютъра. „Монтирането става за 8-9 часа. Отделно слагам търсенето на придружаващи клипчета, а самото заснемане става в рамките на няколко дни. Когато играя определен образ – аз съм облечен и сресан по един начин и снимам всичките му реплики, на следващия ден се преобразявам в друг герой и така, докато не изпълня целия сценарий на скеча си“, обясни той.

Младият горнооряховец твърди, че внимава много какви послания отправя към почитателите си, тъй като те са основно деца и тийнейджъри. По негови думи често в клиповете си засяга наболели теми и задочно посочва на зрителите правия път. Цецо обръща внимание на класически литературни произведения с надеждата учениците да се заинтригуват и да прочетат творбите. „Преди време една фирма ми предложи да направя реклама на водка във видеата си. Категорична отказах! Как ще съветват децата да пият алкохол, това е ужасно. АЗ ИМАМ ПРИНЦИПИ И НЕ СЕ ПРОДАВАМ ЗА ПАРИ“, категоричен е той. Точно по тази причина според Цецо в България е трудно човек да се издържа от влогърство. Казва, че рекламодателите „слагат“ фрази в устата на ютубърите и те губят своите почитатели. Горнооряховецът е убеден, че всеки, който иска да се занимава с модерното интернет изкуство, трябва да е наясно, че носи възпитателна отговорност към младите хора и да използва известността си за популяризиране на добродетелите.

Галина ГЕОРГИЕВА

loading...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Съдържанието е заключено!