Спорт

Законодателна промяна предизвика оставка на Управителния съвет на ОФК „Локомотив“

Промените в Закона за местно самоуправление (ЗМСМА) предизвикаха колективната оставка на Управителния съвет на ОФК „Локомотив”. Причина за решението е забраната общински съветници да участват в управление на дружества, които имат финансови отношения с общината. Новите текстове целят да ограничат бизнес отношения между местни парламентаристи и общината. Под ударите му според юристите попадат и спортните клубове, в чието ръководство има съветници.

Настоящият Управителен съвет на горнооряховския клуб бе избран само преди половин година, но председателят му Даниел Костадинов, Димитър Николов и Йордан Яков са общински съветници, а Николай Цачев е служител на общината. Това на практика са четирима от общо петима членове на ръководството.

Пред дилемата да останат във футболната управа или да напуснат Общинския съвет, те са избрали да подадат оставки от Управителния съвет на „Локомотив”.

Предстои свикване на общо събрание, което да избере нова управа на футболния клуб. Това може да стане най-рано след два месеца, като дотогава настоящото ръководство ще продължи да изпълнява задълженията си към клуба.

Подобни промени вероятно ще настъпят и в други спортни клубове, в чието управление участват общински съветници.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *