Новини

Погнаха недовършените строежи, някои стоят „на скеле“ от 10 години

Великотърновското кметство ще търси и необитаеми по документи обекти, в които живеят или работят хора

 

ЗАПОЧНА ЦЯЛОСТНА ПРОВЕРКА НА НЕЗАВЪРШЕНИТЕ СТРОЕЖИ И НЕВЪВЕДЕНИ В ЕКСПЛОАТАЦИЯ ОБЕКТИ НА ТЕРИТОРИЯТА НА ОБЩИНА ВЕЛИКО ТЪРНОВО. По разпореждане на кмета вече е сформирана експертна комисия, която започна огледите както на територията града, така и в останалите населени места. Някои от обектите представляват изключителна опасност за хора и автомобили, тъй като отломки от тях стоят неукрепени. Регистрирани са и парадоксални случаи на сгради, намиращи се в перманентен строеж вече повече от 10 години.

Ако бъдат установени постройки, офиси, магазини, гаражи и пр., които не са въведени в експлоатация, но са обитаеми или в тях са извършвани дейности, ще последва налагането на санкции според нормативната уредба. Втората задача на проверката е да бъдат огледани всички незавършени обекти и така да се осигурят и свежи постъпления за общинската хазна.

Предписания за обезопасяване вече са издадени на собствениците на недовършени сгради в квартал „Зона В“. Една от тях е прословутата пететажна кула над гараж, която се намира на улица „Лазурна“. Друга недовършена сграда, на чиито собственици са издадени предписания за обезопасяване, се намира на улица „Стоян Коледаров“, в близост до „Търговски парк Велико Търново“.

2 thoughts on “Погнаха недовършените строежи, някои стоят „на скеле“ от 10 години

  • А този смешник кмета, няма ли най на края да асфалтира на улиците които се ползват от 10-12 години. Но според него са в строеж. Герберски БОКЛУК!

    Отговор
  • Ама нали от 10 години все ги”погват”, не ги ли напогваха вече? Бла бла бла! Празни приказки, за да се пълнят редовете на вестниците.

    Отговор

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *