13 четения

Разчистват останките от тролейбусната мрежа в областния град

ЗАПОЧНА ДЕМОНТИРАНЕТО НА СТАРИТЕ МЕТАЛНИ КОНЗОЛИ, КОИТО ПРИКРЕПЯХА ВЕЧЕ СВАЛЕНИТЕ ЖИЦИ ОТ БРАКУВАНАТА ТРОЛЕЙБУСНА МРЕЖА във Велико Търново. По нареждане на кмета Панов фирмата „Етра Ел“ форсира махането на изключително опасните метални елементи, които висят над главите на гражданите и създават огромна опасност за преминаващите хора и автомобили, особено по време на вятър и сняг. По статистика в града има 455 метални рамена, стрелки и обтегателни въжета, разположени по стълбовете на бившата тролейбусна мрежа. Повечето от тях са в окаяно състояние, а в кметството има и множество жалби от граждани. Подобно ръждиво и опасно съоръжение е провиснало даже пред централния вход на офиса на управляващата партия ГЕРБ в старата столица. „Настоях фирмата, която е натоварена с демонтажа да ускори работата си, защото старата мрежа, освен, че е неприятна гледка и създава лош облик, крие и опасности за живота и здравето на хората“, коментира кметът Даниел Панов. Само вчера от стълбовете бяха махнати над 10 елемента. Самите стълбове пък не могат да бъдат демонтирани, тъй като към тях е свързано и уличното осветление.

Премахването на ненужната контактна мрежа се извършва по график и след предварително обезопасяване на участъците, в които се работи, и регулиране на движението от страна на сектор „Пътна полиция”. Демонтирани са всички конзоли по улица „Оборище”, както и отделни елементи в района на Съдебната палата. През следващите дни работата ще продължи и по ул. „Полтава“, където конзолите и жиците са най-опасни.

След като община Велико Търново спря тролеите си на няколко пъти организира търгове за ненужната им мрежа, но на тях не се явиха кандидати. Това принуди кметството да наеме фирма, която да ги махне.

С. МАРИНОВ

5 коментара за “Разчистват останките от тролейбусната мрежа в областния град

 • 07.02.2018 в 13:14
  Permalink

  Всички стълбове, на които няма монтирано улично осветление трябва да се махнат, а останалите да се боядисат. От 30 години никой не ги е боядисвал, а са ръждясали, и са много грозни.

  Отговор
  • 07.02.2018 в 15:48
   Permalink

   Подкрепям! Освен това – с риск да се оскъпи – не би ли било добра идея старите стълбове, на които е монтирано осветление, да се заменят с нови, с по-модерно осветление? А част от парите за това, биха могли да дойдат от предаването на старите, за скрап.
   Дори и да останат старите стълбове с осветление – нека поне се боядисат и реновират.

   Отговор
 • 07.02.2018 в 16:11
  Permalink

  A стига ве тия дебили как са ги накарали да работят

  Отговор
 • 07.02.2018 в 22:59
  Permalink

  Съсипия, разруха,унищожение и празни обещания! Гарантирано от другарите гербаджии.

  Отговор
 • 08.02.2018 в 0:19
  Permalink

  Велико Търново е може би единственият град в Европа, който се отказва от изградена вече мрежа на ЕКОЛОГИЧНО ЧИСТ обществен транспорт (за сметка на очукани автобуси на по 20 години) бълващи огромно количество отровни газове…
  Ако това не е тема на дискусия по някои теливизионни канали или най-малко пример за плиткоумни, некъдърни, а може би и алчни местни управници… Жалко….

  Отговор

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Съдържанието е заключено!