Новини

След като „Борба“ писа: Върнаха близо 1000 лв. под запор на самотна майка от Обединение

Частен съдебен изпълнител върна поставените под запор близо 1000 лв. на секретаря на читалището в Обединение Снежанка Йорданова, след като „Борба“ писа в края на миналата година. Със случая се е заел адв. Николай Илчев, който е оспорил претенциите на бирника. Заплатата и имуществото на самотната майка с дъщеричка на 10 години бе запорирано заради 100 лв. дълг към мобилен оператор. А за това, че е осъдена, тя научи едва като получи запорно съобщение в читалището в селото. 48-годишната културна деятелка и самодейка страда от години от бъбречна недостатъчност. Два пъти седмично ходи на диализа и е в списъка за трансплантация, но надежда няма.

„Изумена съм как така са ме осъдили и са ми запорирали заплатата, която е единственият ми доход? Аз не съм ходила в съда, никой не ме е търсил, не съм получавала известие. Сега съм много благодарна на вестника и на адвоката, защото след намесата ми върнаха парите и вдигнаха запора“, каза г-жа Йорданова.

Н. ГЕОРГИЕВА

2 thoughts on “След като „Борба“ писа: Върнаха близо 1000 лв. под запор на самотна майка от Обединение

  • Голяма сензация, няма що! Естествено, че като не си плащаш сметките, ще ти направят запор и няма никакво значение дали си самотна майка и от какво си болен! Щом си направил сметка 100 лева, плащаш си ги! Никой не ти е длъжен и никой не ти е виновен!

    Отговор

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *