42 четения

След като „Борба“ писа: Добри хора помогнаха на търновец да се върне от гурбет, за да е близо до семейството си

БЛАГОДЕТЕЛИ СЪБРАХА ГОЛЯМА ЧАСТ ОТ СУМАТА, КОЯТО 30-ГОДИШНИЯТ СТЕФАН ЛЕФТЕРОВ ОТ СТАРАТА СТОЛИЦА ДЪЛЖАЛ НА БАНКА, ВСЛЕДСТВИЕ НА КОЕТО БИЛ ПРИНУДЕН ДА ЗАМИНЕ ЗА ЧУЖБИНА, за да изплаща кредита си. В началото на декември „Борба“ разказа историята на търновеца и призова съпричастни хора да помогнат на семейството. Много хора се трогнаха от постъпката на младия татко и отделиха средства, за да може той отново да е при вече почти 8-месечното си бебе и жена си Валя. През изминалите 2 месеца мъжът също успял да задели пари и така с общи усилия била покрита цялата дължима сума. Днес Стефан е отново в родния си град и дори започва нова по-добре платена работа, която ще позволи нормално съществуване на фамилията.

„Благодаря на всички, които ни подадоха ръка. За нас това означава много. За щастие, все още има хора с добри сърца, които безкористно помагат и не укоряват останалите за затрудненото положение, в което са изпаднали“, коментира 30-годишният мъж. Той обясни, че преодоляната трудност му е дала добър урок и е почерпил поука от преживяното. По негови думи обвързването с кредит всъщност е особено вредно за всяко младо семейство и води до сериозни лишения. Заяви, че повече няма да прибягва към взимане на заем и дори не иска да си спомня за срамната ситуация.

СТЕФАН ИЗКАЗА БЛАГОДАРНОСТ И КЪМ ВСИЧКИ, КОИТО СА ДАРИЛИ ДРЕШКИ, ИГРАЧКИ, КНИЖКИ, ШИШЕТА И ДРУГИ БЕБЕШКИ ПРИНАДЛЕЖНОСТИ ЗА МОМЧЕНЦЕТО МУ. Увери, че когато бебето порасне, ще ги дарят на друго дете, чиито родители нямат финансовата възможност да купят.

Това обаче, което го прави щастлив, е фактът, че отново е със семейството си и не се наложило да ги вземе при себе си в Лондон. „Има много като нас, които са принудени да емигрират заедно с децата си. Така лека-полека губят своята националност и стават чужденци. Аз искам синът ми да говори български език, да учи в наше училище и да спазва българските традиции. Благодарение на всички, които ни помогнаха, това ще се случи“, коментира 30-годишният мъж.

Галина ГЕОРГИЕВА

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Съдържанието е заключено!