martineli

martineli

Във Велико Търново направиха златно ламборгинито на индийски богаташ

Георги Бялков: „Трябваха ни 2 седмици да го направим, правихме роботизирани разрези на материала”

 

ИНДИЙСКИ БОГАТАШ НАПРАВИ ЗЛАТНО СКЪПАРСКОТО СИ „ЛАМБОРГИНИ ХУРАКАН“ ВЪВ ВЕЛИКОТЪРНОВСКИЯ АВТОЦЕНТЪР ЗА ОПТИЧЕН ТУНИНГ „МАНИЯ“. Колата му е предадана преди броени дни, след като е била облепена до последния милиметър със специално златно фолио, което вдига и доста цената й. Возилото е собственост на индийският богаташ Дийпак Радж и е било докарано до старата столица на платформа от София. Цената на суперавтомобила е около 240 хил. долара, но с новото покритие тя скача доста. „Трябваха ни около две седмици, за да реализираме проекта си. Правихме изцяло софтуерни разрези на материала. Прецизността е до микрон, като всички елементи са с точни размери, качени на векторни файлове. Имаме още няколко подобни поръчки“, разказа за „Борба“ търновецът Георги Бялков, който заедно с екипа си е работил по колата. Идеята на Радж е била колата му да изглежда като най-скъпия модел в света – „Ламборгини Авентадор“, който е с цена от 7,5 млн. долара, създаден специално за 50-годишнината на марката през 2014 г. За боядисването със златна боя на оригинала са използвани 25 кг боя със златни частици на баснословна цена. Именно по тази причина е предпочетено доста по-евтиното фолио във Велико Търново, което обаче носи същия ефект.

Сн. Светослав НАЙДЕНОВ
Сн. Светослав НАЙДЕНОВ

„НАД ЗЛАТНОТО ФОЛИО Е ПОСТАВЕН И ВТОРИ ПЛАСТ ПРОЗРАЧНО ЗАЩИТНО ФОЛИО, КОЕТО ПАЗИ ПЪРВОТО”, ОБЯСНЯВА ОЩЕ ТЕХНОЛОГИЯТА Бялков. Инициалите на притежателя на ламборгинито пък са изписани от двете страни на колата, както и на джантите.

В момента във Велико Търново правят и втора златна кола – „Порше Панамера“.

Колата на Радж, който постоянно живее в Дубай и се занимава с туризъм, недвижими имоти и сайтове, е с 5,2-литров двигател с внушителните 610 конски сили.

Стилян НАЙДЕНОВ

loading...

6 коментара за “Във Велико Търново направиха златно ламборгинито на индийски богаташ

 • 08.02.2018 в 23:58
  Permalink

  Когато работиш честно и качествено успех винаги ще има и ще бъдеш забелязан.

  Отговор
 • 09.02.2018 в 0:45
  Permalink

  Номерана колата няманищо общо с Дубай. В синьото поле има D т.е Deutschland. След това има S ,което означава Щутгарт. Уж живее постоянно в Дубай, а пък номера няма нищо общо с Дубай.

  Отговор
 • 09.02.2018 в 12:55
  Permalink

  Всеки циганин независимо от къде е и къде живее, мечтае за златна кола 😀

  Отговор
 • 09.02.2018 в 17:01
  Permalink

  И как стават тия софтуерни разрези? Някой се е престарал с извъртяните изхвърляния. Аз си мисля, че са хардуерни разрезите в крайна сметка или може би разрези няма, има ги само на екрана на компютъра.

  Отговор
  • 12.02.2018 в 11:42
   Permalink

   Ми задаваш софтуерно къде да реже плотера…

   Отговор

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *