Спорт

Община Велико Търново: 700 000 лева са вложени в стадион „Ивайло“ през миналата година

Продължава обновлението на спортните бази във Велико Търново

 

Близо 700 000 лева са вложени в обновяването на стадион „Ивайло“ във Велико Търново през миналата година. Това съобщи директорът на Общинско предприятие „Спорни имоти и прояви” Петко Павлов.

„След ремонта на южните зали на стадион „Ивайло” и откритата лекоатлетическа писта, както и след пускането в експлоатация на западните зали (откъм ул. „Йоновка“), през отминалата година акцентирахме на северната част на спортния комплекс и на осветлението“, каза Петко Павлов. Той посочи, че основно са ремонтирани двете съблекални, ползвани от представителния отбор на ФК „Етър ВТ” и гостуващите тимове. Помещенията вече отговарят на изискванията на УЕФА и ФИФА, което позволява на Велико Търново да приема отбори дори на топниво. Възстановени са два санитарни възела на трибуните, което значително подобрява комфорта на зрителите. Реконструиран и обособен е още един сектор за гостуваща публика, изградена е модерна зала за пресконференции.

„След пауза от почти 20 години осветлението на стадион „Ивайло“ отново работи. То също отговаря на изискванията на УЕФА за провеждането на срещи от груповата фаза на Шампионска лига, а лицензиран оценител изчисли, че осветлението е едно от двете най-силни в България“.

Обърнато бе внимание и на футболните терени около Велико Търново. Монтирани бяха нови поливни системи на стадионите в Шемшево, Леденик, Самоводене и Килифарево.

„Направените инвестиции през последните 3-4 години определено дадоха тласък на спорта в старата столица. Залите отново се напълниха с деца, за първи път в цялата история на стадион „Ивайло” се проведе държавно първенство по лека атлетика за мъже и жени, момичета и момчета до 16 години. За първи път „Ивайло” бе домакин и на европейски футболни квалификации за юноши до 17 години. Съоръжението прие и финали на първенства и купи по футбол за различни възрастови групи, както й този за купата на Аматьорската лига”.

Рекордни са приходите, реализирани от ОП „Спортни имоти и прояви“ през 2017 г. Сумата възлиза на 239 142 лева с ДДС, като близо 170 000 лева са от продажба на билети за футболни срещи. В сравнение с 2016 година ръстът в приходите е с близо 140 хил. лева.

За 2018 година от общинското предприятие планират обновяване на залата по вдигане на тежести. По проект „Красива България” е подаден проект за ремонт на покрива и саниране на хандбална зала „Сава Величков”, за което и Община Велико Търново ще отдели 112 000 лева от бюджета си.

2 thoughts on “Община Велико Търново: 700 000 лева са вложени в стадион „Ивайло“ през миналата година

  • Голяма хвалба за нещо което трябва да е нормално и отдавна да е така,и колко още за табло трябва да се чака.

    Отговор
  • Вътре в залите е по-студено и тъмно отколкото навън, дечицата тренират облечени, а когато направих забележка на директора, че тренират в мраз и на тъмно, той любезно ми се развика, като не пропусна да се изтъкне, че е директора. Каза ми, че нямам право да влизам навътре и трябва да чакам във фоаето /защо нямам право – не рабрах, вероятно си мисли, че сградата му е частна собственост/…. какво да кажа – вероятно така е възпитан човечеца….иначе с интелигентен вид.
    Мария

    Отговор

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *