Спорт

Стягат деветия турнир по риболов на плувка на река Янтра

Деветото по ред издание на турнира по спортен риболов на плувка ще се проведе на 24 и 25 февруари, съобщиха организаторите от горнооряховския. КСР „Янтра“. Надпреварата ще се случи за девета поредна година на река Янтра край моста до Долна Оряховица. Заявилите участие риболовци ще имат възможност за тренировка на 23 февруари.

Турнирът е индивидуален и ще се проведе по правилата на FIPS в два дни, като всяка сесия е с продължителност от 4 състезателни часа. Зоната за риболов ще бъде разделена на 4 сектора. Два сектора от по 5 състезатели и два по 6 състезатели. Жребият за местата ще се тегли в 8 часа на 24 февруари. След това състезателите влизат в боксовете и имат време за захранка, а същинското състезание започва в 10 часа. Същата е програмата и за втория ден, като награждаването на победителите е предвидено за 15:30 часа. Таксата за участие е 50 лева. Всички 22 места са запълнени и вече се записват само резерви. Освен риболовци от региона, са се записали и състезатели от Габрово, Сливен, Ловеч, Варна, Монтана, Русе.

Наградният фонд е осигурен от магазин „Зеления жабок” и „Фишинг партнерс”. Победителят ще получи купа, медал, риболовна макара Shimano Sahara 4000 FI и премия от 150 лева. За второто място ще има купа, медал и премия от 100 лева. Третият, освен купа и медал, ще получи и 80 лева. За четвъртото място премията е 60 лева. Специална награда – купа, медал и 100 лева, ще има и за състезателя, уловил най-голямата риба.

Състезанието е по правилата на Международната федерация по спортен риболов. Всички участници трябва да имат заверени риболовни билети за 2018 година. Забранено е използването на телени живарници, а стръв и захранка се ползват без ограничение по правилата на FIPS. Всеки състезател лови само в рамките на бокса, който е изтеглил на жребия.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *