Новини

В гимназията по строителство правят платформа за свободни работни места

ИНФОРМАЦИОННА ПЛАТФОРМА ЗА СВОБОДНИ РАБОТНИ МЕСТА ИЗРАБОТВАТ В ПРОФЕСИОНАЛНАТА ГИМНАЗИЯ ПО СТРОИТЕЛСТВО, АРХИТЕКТУРА И ГЕОДЕЗИЯ „АНГЕЛ ПОПОВ“ ВЪВ ВЕЛИКО ТЪРНОВО. Интернет пространството е част от новия международен проект, в който училището участва. Проектът се нарича „Обединени за общ пазар на труда: интегриран подход за трудова мобилност в трансграничния регион между Румъния и България“ и в него си партнират училища от Велико Търново, Русе, Гюргево и Тимишоара. Платформата ще съдържа информация за свободните работни места в четирите града и ще помага на завършващите ученици в търсенето на варианти за професионална реализация.

Първите 28 ученици от Х, ХІ и ХІІ клас от гимназията в старата столица преминаха обучение в края на миналата седмица. Тийнейджърите работиха заедно с обучителя по проекта проф. д-р Даниела Тасевска, декан на Философски факултет и ръководител катедра „Психология“. Заедно те обсъждаха основните етапи на професионалното ориентиране и кариерно развитие. Учениците имаха възможност да решават проблемни ситуации, да търсят алтернативи, свързани с избора им на професия.

Домакин на срещата беше клуб „Кариера“, създаден към Професионалната гимназия по строителство по проект на Министерството на образованието и науката – „Система за развитие на кариерното ориентиране в училищното образование“, от миналата учебна година.

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *