Новини

Депутатка доведе ученици и учители от ОУ „Бачо Киро” в парламента

УЧЕНИЦИ И УЧИТЕЛИ ОТ ОУ „БАЧО КИРО” ВЪВ ВЕЛИКО ТЪРНОВО БЯХА НА ПОСЕЩЕНИЕ В БЪЛГАРСКИЯ ПАРЛАМЕНТ. Визитата на децата от старата столица беше по идея и покана на народния представител от ГЕРБ Станислава Стоянова. Тя показа работното си място на момичета и момчета от ІV, VI и VII клас и на учители от сдружението на младите педагози.

В Народното събрание Станислава Стоянова срещна своите малки гости и с Ася Пеева, член на парламентарната комисия по образование. На срещата е присъствала и Клавдия Ганчева, която също е народен представител от Велико Търново, както и младият депутат Радостин Танев.

„Инвестираме в учителите, в образователната инфраструктура, в развитието на дуалното обучение“, каза народният представител, като припомни 15-процентното увеличение на учителските заплати, което е факт от началото на учебната година. Тя говори пред младите педагози за резултатите от кампанията за връщане на отпаднали ученици в класните стаи и за осигурените над половин милиард лева за ремонт и саниране на училища и детски градини по управляваната от регионалното министерство програма „Региони в растеж“. Както и за инвестираните вече над 13 млн. лв. в образователни заведения от Великотърновска област.

В парламента великотърновската група имаше възможността да присъства и в пленарна зала на петъчния парламентарен контрол. Децата и техните учители разгледаха сградата на българския парламент, а в кулоарите разговаряха и с министъра на образованието Красимир Вълчев.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *