Спорт

Отборът на ОУ „Бачо Киро“ е общински първенец във възрастта 5 – 7 клас

Отборът на ОУ „Бачо Киро“ спечели общинските ученически игри по баскетбол. Воденият от Марияна Делиева тим записа две победи във възрастта 5 – 7 клас и взе купата при момчетата. В първия мач от турнира в залата на стадион „Ивайло“ представителите на СУ „Вела Благоева“ надиграха със 76:47 връстниците си от СУ „Св. П. Евтимий“. Много силни изяви имаше състезателят на „Етър-49“ Николай Василев, отличил се с 56 точки.

Във втората среща от програмата баскетболистите на СУ „Бачо Киро“ победиха срещу тима на СУ „Св. П. Евтимий“ със 72:53.

Така двубоят им с отбора на СУ „Вела Благоева“ се очерта като финал. Той бе спечелен с 59:42, а с това дойдоха и първото място и участие на областния етап от игрите.

На 15 февруари общинските ученически игри продължават във възрастта 8 – 10 клас, а на 22-и са срещите при средношколците 11 – 12 клас.

От днес до 19 февруари в мултифункционалната зала до СУ „Ем. Станев“ е турнирът по волейбол. На 20 и 21 февруари в зала „Сава Величков“ е надпреварата по бадминтон, а на 23-и този месец в закритата писта на стадион „Ивайло“ са общинските игри по лека атлетика. Тенисът на маса е насрочен за 28 февруари в ОУ „Бачо Киро“.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *