Горещи новиниНовини

Предстои цялостно измиване на улиците във Велико Търново

Цялостно измиване на улиците във Велико Търново предстои в най-скоро време. Процесът ще започне веднага, щом температурата на въздуха нощем се задържи положителна. Средносрочните метеорологични прогнози сочат, че това ще се случи след 19 февруари. Самото миене ще бъде във вечерните и нощните часове, когато трафикът е по-слаб.
Вече започна подготовката на улиците за измиването им. Над 40 служители на общинското предприятие „Зелени системи” почистват остатъците от инертните материали, разпръснати досега по уличната мрежа. Предстои обработката на настилките и с автоматизираната машина за метене.
Служителите на ОП „Зелени системи“ са разпределени в екипи и по райони. Почистването започна по централните улици на старопрестолния град, а през тази седмица се работи в квартал „Колю Фичето“.
Последващото измиване ще стартира от най-високите части на Велико Търново, ще обхване както централната част, основните булеварди и улици, а също и кварталите.

4 thoughts on “Предстои цялостно измиване на улиците във Велико Търново

 • Вместо общината да инвестира в придобивки със съмнителен ефект..паяци,фуникуляри,влакчета…,този град трябва да се оборудва с поне две машини за миене и почистване,така както се прави във всеки европейски град!Поради спецификата на професията ми съм живял по година две в много градове в Европа,но такава мръсотия по колите сутрин никъде не видях.Това са финни прахове които влизат в домовете ни,в дробовете ни и навсякъде и е необходимо спешно да се помисли за това!

  Отговор
  • Абсолятно си прав. Аз ъсм за закриване на дейноста на паяците и на скобите. Не може едно предприятие като тях да имат 30 хил. лв печалба само. Превърнали са се в социален патронаж за своите служители с по над 1500 лв заплати от нашите джобове. Икономически ефект от тях няма. Има само ядове за шофьорите и псувни. За влакчето е ясно – трябваше да се похарчат едни пари за да се вземат едни проценти. Влакчето не е за нашият град с тесни и задръстени улици. За фуникуляра да не говорив – 5 милиона отпочиват на Трапезица за него. С тези пари можеше да се купят няколко (не само 2) различни по габарити машини за миене на улиците, с които да се мият по график всяко седмица всички улици на града. Защото тези финни прапови частици ще ни уморят. А щеше да има пари и за снегопочистваща малогабаритна техника. Ама де акъл де?

   Отговор
 • Това добре,но кога ще има качествен асфалт не само по центъра,ами и по малките улички?

  Отговор
 • Много хубаво, но това се случва веднъж в годината. За квартал Зона В, улиците “Димитър Рашев” , “Народни будители” и др. които не са виждали въобще асфалт, след поредния дъжд отново ще замърсят ул. “Стоян Коледаров” и прахоляка и мръсотията отново са налице. Пешеходците, от които са и деца са принудени да вървят в димна завеса от преминаващите автомобили и автобуси.

  Отговор

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *