4 четения

100 души са се научили да танцуват в школа Un Beso за 7 години

ЗА НАЧАЛОТО, КОГАТО ТАНЦИТЕ СА БИЛИ ПРОСТО ХОБИ, ЗА ТОВА КАК ХОБИТО СЛЕД ТОВА СЕ ПРЕВРЪЩА В ЛЮБОВ И НАЧИН НА ЖИВОТ, ЗА ПЪТЯ, КОЙТО СА ИЗВЪРВЕЛИ ЗАЕДНО, ЗА СЪЗДАВАНЕТО НА ШКОЛАТА UN BESO, говориха миналата вечер в търновския „Клуб 7“ Ваня Гьошева, Дарина Георгиева и Иглика Иванова. Повече от два часа продължи срещата с трите момичета, които са основателки на арт център Un Beso и треньори в него.

„Започнахме в един студен януарски ден. Просто нямахме време и търпение да чакаме да се стопли. Освен това си бяхме наели много скъпа зала в центъра на Велико Търново. Беше преди 7 години, много ни се танцуваше и си казахме, че ако никой не дойде на уроците, ние ще си танцуваме.“ Така Дарина върна времето назад и след това призна, че наистина е имало вечери, в които трите са танцували сами пред огледалата в най-старата зала на Un Beso.

Там тогава имало само един калорифер, който запотявал стъклата, тонколонки от компютър, дарени за каузата от Ваня, един диван с вградени колони, който пък бил приносът на Дарина за школата. „Този диван и досега е с нас, в новата ни зала в Дома за красота. Не работи вече, обаче ни е талисман и където и да тръгнем, той е четвъртият член на екипа“, разказва още Дарина.

За да рекламират новата школа, момичетата постоянно си търсели поводи да танцуват. Ходели на всякакви събития из града и в общината, само и само да покажат магията на салса стъпките. И ситуацията рязко се променила 9 месеца по-късно, когато организирали парти във Велико Търново. На партито пристигнали 60 танцьори от Перник. „Тогава си повярвахме, разбрахме, че можем да имаме школа. Вече нямаме вечери, в които да си танцуваме сами, защото имаме ученици, които се превърнаха в наши верни приятели. И всички се научиха да танцуват, защото просто няма човек, който да не може да се научи да танцува, ако има желание“, допълва Ваня.

МНОГО СЕМЕЙСТВА ИМА ВЕЧЕ СЪЗДАДЕНИ БЛАГОДАРЕНИЕ НА ТАНЦИТЕ. Школата си има и своите седем бебета. Повече от 1000 души на различна възраст и с различни професии са се научили да танцуват в Un Beso. Някои от първите ученици на Ваня, Иглика и Дарина вече дори са инструктори, показва статистиката за отминалите 7 г.

С. БОЯНОВА

Сн. авторката

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Съдържанието е заключено!