Зов за помощ: 19-годишно момиче от Първомайци се нуждае от средства за трансплантация на бъбрек | Вестник Борба - областен всекидневник, Велико Търново

Зов за помощ: 19-годишно момиче от Първомайци се нуждае от средства за трансплантация на бъбрек

Публикувана на: 13.02.2018г. 4061 прегледа

Спешна трансплантация на бъбрек е единственият шанс за оздравяване на Екатерина Михайлова от горнооряховското село Първомайци. Момичето е болно от двустранна бъбречна хипоплазия, но лекари от Беларус дават шанс за пълното й възстановяване. Лечението струва 60 000 долара, които са непосилни за нея и семейството. Ето защо от няколко дни стартира кампания, набираща средства за младата първомайчанка.

Здравословното състояние на Екатерина започнало да се влошава преди 3 години. От 30 юни 2016 година е на хемодиализа в МОБАЛ „Д-р Стефан Черкезов“, където се подлага на животоподдържащата процедури три пъти седмично по 4 часа и приема сериозна медикаментозна терапия.

Семейството на Екатерина се консултирало с медици в Турция, които ги съветват възможно най-скоро да се предприеме трансплантация на бъбрек. В Истанбул обаче медиците обяснили, че донор трябва да стане млад човек до 30 години – роднина на момичето. Такъв обаче близките нямало откъде да намерят, затова се насочили към Беларус, където специалистите ще използват трупен донор. Операцията обаче струва 60 000 долара и освен нея са нужни още средства за път, медикаменти и допълнителни изследвания, които да установят дали бъбрекът функционира нормално след присаждането.

Близките на 19-годишната първомайчанка вече са се обърнали с молба да помощ към Община Горна Оряховица, писали са до Слави Трифонов и други популярни личности у нас.

Майката на Екатерина планира да отиде до Хасково, където да помоли за среща с майката на тенисиста Григор Димитров.

Желаещите да помогнат на момичето могат да го направят на следната дарителска сметка:

 

IBAN BG59 UNCR 7000 1523 1886 50

BIC UNCRBGSF (в лева) и

IBAN BG05 UNCR 7000 1523 1886 52

BIC UNCRBGSF (в долари)

Екатерина Михайлова Михайлова

„Благодаря на всички, които ще се отзоват, защото знам колко е труден вече животът. Вярвам, че добрите хора не са на изчезване и че когато някой прави добро или дарява – един ден ще му се върне двойно“, коментира Екатерина.

loading...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *