Община В. Търново плаща 225 хил. лв. за сайт за електронна търговия | Вестник Борба - областен всекидневник, Велико Търново

Община В. Търново плаща 225 хил. лв. за сайт за електронна търговия

Публикувана на: 13.02.2018г. 904 прегледа

Виртуален пазар ще насърчава производството и търговията със земеделски и занаятчийски продукти

 

ОБЩИНА ВЕЛИКО ТЪРНОВО ПРАВИ САЙТ ЗА ЕЛЕКТРОННА ТЪРГОВИЯ, ПРЕЗ КОЙТО ЩЕ МОГАТ ДА СЕ ОСЪЩЕСТВЯВАТ И РАЗПЛАЩАНИЯ. Виртуалният пазар е предназначен за производители и търговци на фермерски продукти. Вече е пусната и обществената поръчка за избор на изпълнител. Бюджетът за изработване на платформата е малко над 225 хил.лв. с ДДС. Мераклиите да я изработят трябва да подават оферти до средата на март, след което комисия ще пресява кандидатите. Създаването на онлайн пазара е по съвместен проект на Община В. Търново и румънски партньори и ще се реализира по програмата за трансгранично сътрудничество между България и Румъния. Иновативният портал ще носи името FairDeal и се очаква да бъде пуснат в средата на тази година. Инвестицията в създаването на мрежата от платформи за дигитален маркетинг, търговия и промотиране ще е 656 426,06 евро, като делът за Община Велико Търново е 360 657,97 евро. Продължителността на проекта е 18 месеца. Част от средствата, за старата столица са за онлайн пазара, а останалата част отива за организирането на панаири и семинари.

ЗА ДА ДОСТИГНЕ НОВИЯТ ПРОДУКТ ДО СЕЛСКОСТОПАНСКИТЕ ПРОИЗВОДИТЕЛИ И ЗАНАЯТЧИИТЕ, ПО ПРОЕКТА СА ЗАЛОЖЕНИ НЯКОЛКО ОБУЧИТЕЛНИ СЕМИНАРА, ДВА ГОЛЕМИ ПАНАИРА ВЪВ ВЕЛИКО ТЪРНОВО И КРАЙОВА, масирана рекламна и информационна кампания. Специални структури за взаимопомощ ще са в полза на хората с недостатъчни компютърни умения, за да може всеки да работи с платформата, да публикува оферти, да управлява клиентските поръчки и пр. FairDeal ще е уеббазирана платформа, която ще бъде достъпна от всяка точка на света и ще „скъси“ драстично пътя между производители и потребители. Голямо предимство e възможността за интеграцията й с доказани търговски портали като Amazon, еBay, с финансовата мрежа PayPal и др. „Взаимодействието между традиционните форми на промоция и маркетинг и иновативните решения цели да насърчи предприемачеството, да даде нова насока в развитие на малкия и среден регионален бизнес, да повиши ефективността му. Проектът дава повече възможности за самостоятелна заетост, трудова мобилност и надомна работа. По този начин FairDeal съдейства за подобряване на пазара на труда и на благосъстоянието на групите в неравностойно положение в трансграничния регион, както и за повишаване на доходите на местните общности“, обясняват от кметството.

Стилян НАЙДЕНОВ

loading...

Коментари за "Община В. Търново плаща 225 хил. лв. за сайт за електронна търговия"

  • 13.02.2018 в 13:51

    Поредната пародия и издънка на Общинската администрация. Това проект провален още в зародиш. Дори Обществената им поръчка е сгрешена. Тези дори не могат и да смятат. Некадърност и простотия на десета степен умножена по 5. Пак искат от Общината да усвояват пари и да ги раздават на свои хора….

    Отговор
  • 14.02.2018 в 12:33

    Такъв сайт струва не повече от 10 хил.лв.Интересно ще е коя фирма ще спечели поръчката.

    Отговор

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Съдържанието е заключено!