Пиеса на еленчанката Магда Борисова стигна до финала на конкурса на Нов български университет | Вестник Борба - областен всекидневник, Велико Търново

Пиеса на еленчанката Магда Борисова стигна до финала на конкурса на Нов български университет

Публикувана на: 13.02.2018г. 608 прегледа

ПИЕСАТА „ЕКСПЕДИЦИЯТА“ НА МАГДАЛЕНА БОРИСОВА ОТ ЕЛЕНА УСПЯ ДА ДОСТИГНЕ ДО ФИНАЛНИЯ ЕТАП НА конкурса, организиран от Нов български университет. Литературното състезание, което се организира за втори път, е тематично и темата тази година е „Родината“. В конкурса постъпили за участие 60 пиеси на автори от цялата страна.

Сред номинираните осем автори е и Магдалена Борисова, която има шанса да участва в едноседмична Лаборатория за писане на пиеси, водена тази година от режисьора Явор Гърдев.

Победителят в конкурса ще бъде обявен на тържествена церемония на 26 февруари в гaлерия „Униарт“ на НБУ. Окончателните версии на текстовете, с които номинираните автори участват в Лаборатория за писане на пиеси ще бъдат издадени в сборник с „Пиеси за Родината”.
Това не е първият успех за Магдалена Борисова, която има вече няколко поставени пиеси на сцената на Драматичния театър във Варна. Тя работи с екипа на театъра в морската столица от 2011 г., когато спечели конкурс за драматургия с пиесата си „Сън”. Магдалена е печелила и Националния конкурс за пиеса на „Театъраутор” в София, била е трета в литературния конкурс за повест на електронна книга. Миналата година стана трета и в състезанието „Древна и съвременна Украйна“ с разказа си „Съдбата на Елена”.

Магдалена Борисова е родена във Велико Търново, но живее в Елена. По професия е криминолог, била е зам.-кмет на Златарица и два мандата общински съветник в Елена.

loading...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *