104 четения

Правосъдие по български: Районният съд в Елена пусна биячи на полицаи на свобода срещу 2500 лв. гаранция

ЗА ПРЪВ ПЪТ РАЙОННИЯТ ПРОКУРОР НА ЕЛЕНА КРАСИМИР САРИЕВ Е ЯДОСАН НА СЪДА, защото е пуснал двамата хулигани от Златарица срещу парична гаранция и не е уважил искането му за постоянен арест. На 5 февруари т.г. 34-годишният Недялко Николов и 30-годишният Мирослав Косев вилняха на площада в Златарица около 22 часа. Пияни и дрогирани, двамата мятаха бутилки по паркирана лека кола на жена без причина и бяха извършили други нагли хулигански действия. Жената бе извикала полицията, но при идването на патрулка от Елена мъжете налетяха и на униформените и вкараха единия в болница с комоцио.

Недялко е набил полицая в присъствието на граждани и нанесъл побой и на К. К., който опитал да защити служителя на МВР. Мирослав счупил и изтръгнал огледалото на лекия автомобил и после започнал да троши колата с него. Дори опитал да преобърне автомобила с ръце, псувал и се заканвал, хвърлял стъклени бутилки по пътното платно. Участвал в нападението над униформения заедно с Недялко.

Вместо да ги остави зад решетките по искане на прокуратурата, Районният съд в Елена определил на Недялко парична гаранция в размер на 1000 лв., а на Мирослав парична гаранция в размер на 1500 лева.

По делото е установено авторството на деянието, за което се предвижда наказание лишаване от свобода до пет години. Прокуратурата счита, че събраните доказателства сочат, че съществува реална опасност лицата да се укрият или извършат престъпление, защото Недялко бил с лоша характеристика, имал нови полицейски регистрации, бил временно в България. Освен това и двамата бандити ставали агресивни след употребата на алкохол и можели да окажат натиск върху свидетели. Заради това Районната прокуратура в Елена протестира определенията на съда и иска от Окръжния съд вземане на мярка за неотклонение за двамата хулигани „задържане под стража”.

Нели ГЕОРГИЕВА

3 коментара за “Правосъдие по български: Районният съд в Елена пусна биячи на полицаи на свобода срещу 2500 лв. гаранция

 • 13.02.2018 в 13:47
  Permalink

  Никога няма да се пребориме с престъпността, криминалните типове ще вилнеят, докато Правосъдието ни ги поущрява. Нечувано беззаконие !

  Отговор
 • 14.02.2018 в 3:08
  Permalink

  Това е безобразие !!!!

  Отговор
 • 14.02.2018 в 15:10
  Permalink

  Тези в Златарица и селата там май са големи разбойници!Селски бекове ,скоро ще има екскурзия на рокерите!Как ще бият безнаказано,що за разпасана работа е тази?Съдете ги навреме,че то май идат лоши времена ,щом полицаите ги бият като боксови круши!Пияндета и дрогирани превзели властта!

  Отговор

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *