117 четения

Търновка даде бирник на прокурор за запор на минимална заплата по странен борч от 14 000 лв.

Евелина Антонова: „Този живот няма да ми стигне да се изплатя за нещо, което не дължа“

 

41-ГОДИШНАТА ТЪРНОВКА ЕВЕЛИНА АТАНАСОВА ДАДЕ ЧАСТЕН СЪДЕБЕН ИЗПЪЛНИТЕЛ НА прокурор и на правосъдното министерства за запор на минимална заплата по странен кредит от над 14 000 лв. със странна молба от банка, на която пък не дължи пари.

„Този живот със сигурност няма да ми стигне да се изплатя за нещо, което не дължа. Искам пълна ревизия на изпълнителното дело, по което се оказвам длъжник и съм със запорирана заплата, която е доста под минималната и не подлежи на запор!“, започна своя разказ младата жена, която наскоро се върнала във В. Търново от гурбет.

СЛЕД ТОВА Е РАБОТИЛА В МЕСТНА ФИРМА НА СМЕШНА ЗАПЛАТА, за която преди три месеца получава запор за сумата от 250 лева – тоест почти върху всичко, което получава. Основанието е запорно съобщение за банков кредит за над 14 000 лева, а парите трябва да се събират от частен съдебен изпълнител (ЧСИ) от старата столица. На 6 февруари 2018 г. Евелина тръгва да търси кантората и изпълнителното дело, по което е длъжник и е оставена без пари. Тогава се натъква на писмо от адвокатска кантора в София без обяснителна записка и по кредит към банка, който е изплатен през 2105 г. и по него частният съдебен изпълнител е бил съвсем друго лице от В. Търново. „Въпросната молба от това адвокатско дружество е от името на кредитор, който никога не е бил взискател срещу мен поради несъществуващ дълг. Не знам дали такова адвокатско дружество съществува, или не, но от мен се искат едни огромни пари и такси, които са незаконосъобразни“, пише в жалбата си до Районна прокуратура във Велико Търново отпреди броени дни Евелина Антонова.

ПРИ СВОЕ РАЗСЛЕДВАНЕ ТЯ СЕ НАТЪКВА НА ОЩЕ НЕЩО – на 1 февруари 2018 г. от банковата й сметка, където й е била преведена заплата от стари месеци в размер на 245 лв., се прави превод към кантората на ЧСИ от 267 лв., въпреки факта, че сумата е несеквестируема. Евелина открива още, че в рамките на една седмица търсеният от нея дълг набъбва с над 1500 лева, а таксите за това се искат от нея, а не от взискателя.

После стига до две изпълнителни дела срещу нея –едното е от банка, на която тя не дължи нищо още от 2015 г. и за това има документи. Второто е уж от същата банка, но под друг номер и по кредит, който тя обслужва и знае колко има да плаща. Така попада в омагьосан кръг и сега е със запор на сметки във всички възможни банки и с дълг от над 14 000 лв., който расте.

ПРЕЗ 2013 Г. ЕВЕЛИНА АНТОНОВА ОСЪМВА СЪС ЗАПОРИРАНИ ДЕТСКИ надбавки на малолетния си тогава син от същия частен съдебен изпълнител. След доста ходене по мъките Върховният съд налага дисциплинарно наказание „глоба от 500“ на бирника и разпорежда да бъдат върнати парите на Евелина, защото са били прибирани незаконно.

„Сега историята се повтаря със същия съдебен изпълнител. Преди години не съм дръзвала да си подам жалби до прокуратурата и до Инспектората на Министерство на правосъдието, но сега вече нямам избор, защото с мен се постъпва нечовешки. Обърнала съм се и към омбудсмана, а към жалбите до двете институции съм приложила всички документи, които съм открила. Надявам се този път частният съдебен изпълнител да не бъде наказан само с глоба. Надявам се също, че в тази държава има закони, които трябва да се спазват и власт, която да ги прилага“, заяви още Евелина Антонова.

Нели СУКОВА

9 коментара за “Търновка даде бирник на прокурор за запор на минимална заплата по странен борч от 14 000 лв.

 • 13.02.2018 в 10:07
  Permalink

  Търновските ЧСИ-та не са по-различни … просто не се пише за тях !

  Отговор
 • 13.02.2018 в 14:17
  Permalink

  ЧСИ-то да не би да е случайно Ралица Касабова ? Кажете, де !

  Отговор
 • 13.02.2018 в 17:58
  Permalink

  Ха дано тоя път си намери майстора ако е тя

  Отговор
 • 13.02.2018 в 19:35
  Permalink

  Този пък май е Виктор Георгиев …..

  Отговор
 • 14.02.2018 в 6:43
  Permalink

  Здравейте,ЧСИ-Виктор Георгиев е!!!
  извършените от него НЕЗАКОНОСЪОБРАЗНИ ДЕЙСТВИЯ И БЕЗДЕЙСТВИЯ Е ВРЕМЕ ДА ПОНЕСЕ ОТГОВОРНОСТТА! Прекали със своеволията си!

  Отговор
 • 14.02.2018 в 10:18
  Permalink

  Поздравления, Евелина, за смелостта и упоритостта!
  Пожелавам Ви успех!

  Отговор
  • 14.02.2018 в 18:09
   Permalink

   Благодаря, имам нужда от Вашата подкрепа! Благодаря още веднъж!

   Отговор
 • 16.03.2018 в 10:54
  Permalink

  За.1000лв.Плащаш4000.лв.За500лв.3000.и.още.имаш.да.даващ.

  Отговор
  • 03.04.2018 в 15:55
   Permalink

   Така правят чси-тата ,но в моят случай е писал до „полуда“ ,затова Ви съветвам да пишете до Министерството на Правосъдието ,с писмо може съвсем простичко да обясните ,че желаете „РЕВИЗИЯ“ по вашето изпълнително производство и да опишете в това което ви е направило впечатление ,че е незаконосъобразно!

   Отговор

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Съдържанието е заключено!