Кубрат Пулев стана кръстник на търновско дете | Вестник Борба - областен всекидневник, Велико Търново

Кубрат Пулев стана кръстник на търновско дете

Публикувана на: 13.02.2018г. 12245 прегледа

НАЙ-УСПЕШНИЯТ БЪЛГАРСКИ БОКСЬОР КУБРАТ ПУЛЕВ СТАНА ДУХОВЕН БАЩА НА 5-МЕСЕЧНО МОМЧЕНЦЕ ОТ ВЕЛИКО ТЪРНОВО. Малкият Николай Красимиров прие християнството в неделния ден в арбанашкия манастир „Св. Богородица“. Неслучайно родителите избрали тази света обител, тъй като именно в нея се намира чудотворната икона на Божията майка. И двамата са вярващи и искали възможно най-скоро детето им да стане християнче.

По време на ритуала Кубрат Пулев пожела на момченцето здраве, сила и успехи и увери, че както повелява религията, винаги ще го наставлява и посочва правилния път в живота. Светото кръщене на детето събра роднини и приятели на семейството, които уважиха първия празник на Николай и го дариха с подаръци. Таткото на детето – Ивайло Савов от старата столица, също е боксьор и сподели, че изборът за кръстник бил решен отдавна. Двамата с Кубрат Пулев се запознали покрай спорта и от дълги години са приятели. По тази причина Кобрата приел присърце поканата да стане кръстник на детето.

БОКСОВАТА ЗВЕЗДА ЗАЯВИ, ЧЕ Е МНОГО ВПЕЧАТЛЕН ОТ КРАСОТАТА НА ВЕЛИКО ТЪРНОВО И МНОГОБРОЙНИТЕ БЪЛГАРСКИ ЗНАМЕНА В ГРАДА.

„Когато се роди синът ми, с майка му Дияна единодушно решихме именно Кубрат да е негов кръстник. Вярваме, че също като него ще стане силен, успешен и добър човек, родолюбец“, заяви Ивайло. Младият татко каза, че ще подкрепи Николай един ден да се занимава със спорт, но допълни, че се надява това да не е бокс. „Боксът е много труден спорт. Само който е преминал през него, знае какво представлява и никога не би го пожелал на детето си“, допълни той.

Галина ГЕОРГИЕВА

 

loading...

Коментари за "Кубрат Пулев стана кръстник на търновско дете"

  • 13.02.2018 в 14:26

    Честито на малкия Николай да е жив и здрави .

    Отговор

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *