Абсурди: Жена от Горна Оряховица осъмна два пъти със запор на заплатата 4 г. след платен данък | Вестник Борба - областен всекидневник, Велико Търново

Абсурди: Жена от Горна Оряховица осъмна два пъти със запор на заплатата 4 г. след платен данък

Публикувана на: 14.02.2018г. 3220 прегледа

ЖЕНА ОТ ГОРНА ОРЯХОВИЦА ОСЪМНА СЪС ЗАПОР НА ЗАПЛАТАТА четири години след като е платила данъка за два свои автомобила, които е продала тогава. Сделките били изповядани, а собствеността на името на продавачката заличена от регистрите. Тя поела към общината в Горна Оряховица, за да разбере какво става и защо от заплатата й са запорирани 133 лева за нещо, което тя вече е приключила. Платила още 467 лв., за да й бъде вдигнат запорът върху трудовото възнаграждение. Този абсурд се случил преди повече от година и жената решила, че повече няма да има подобни премеждия.

ПРЕДИ БРОЕНИ ДНИ – на 5 февруари т.г., обаче тя пак попада в същата ситуация. Този път работи на друго място, а запорното съобщение върху 137 лв. от заплатата сега е свързано с искане от частен съдебен изпълнител от Велико Търново, който събира вземанията на общината в железничарския град и който бил извършил и предишния й запор.

Оказало се, че този път горнооряховката трябва да плати такси на бирника от близо 200 лева за три години назад и за нещо, за което по никакъв начин не е била уведомена. При нова среща с общинските чиновници пред нея те се свързали с частния съдебен изпълнител и му заявили, че отдавна нямат финансови претенции към тази своя съгражданка. Уведомлението обаче не можело да стане устно и сега жената е принудена сама да разнася кореспонденция между частния съдебен изпълнител и общината, но все още не е ясно дали пак ще трябва да плати въпросните 200 лева, за да освободи банковата си сметка от запор.

Нели СУКОВА

loading...

Коментари за "Абсурди: Жена от Горна Оряховица осъмна два пъти със запор на заплатата 4 г. след платен данък"

  • 14.02.2018 в 12:21

    E strahotna e nashta dyrjava, tezi chsi prekaliavat, za zatvora sa!

    Отговор

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *