53 четения

Осем златни медала за „Етър Елит“ от международния турнир „Олимпия 74”

Калина Косева и Мира Пашова с по три първи места, Мария Ангелова втора на топка при жените

 

Силно представяне на международния турнир „Олимпия 74” в зала „Христо Ботев” в Студентски град (София) направиха състезателките на „Етър Елит“. Надпреварата по художествена гимнастика събра над 300 състезателки от 25 клуба.

При родените през 2007 г. момичета Калина Косева победи в съчетанията без уред и въже и е първа в многобоя. Мира Пашова също се окичи с три златни медала. Тя е първа без уред, на топка и в многобоя във възрастовата група – 2006 година. Габриела Трендафилова стъпи на върха на почетната стълбичка на топка и е четвърта на многобой, при родените 2005 г. В същата възраст Йоана Дончева се окичи със сребро на топка и лента, пета е на многобой. При девойките категория „Б“ Даяна Иванова е първа на обръч и втора на топка и многобой.

При момичетата, родени 2011 г., възпитаничката на детска градина „Соня“ – Марина Божанова, завърши шеста в съчетанието без уред.

В неделя бе състезанието в категория „А“. Мария Ангелова се класира на второ място при жените на топка и на шесто в многобоя.

При девойките Християна Денева се подреди осма на многобой.

„Турнирът „Олимпия 74“, беше нашата първа контрола. Някои резултати са много добри, други са задоволителни. Важно е всички бързо да коригираме това, което не ни достига, а винаги има какво“, коментира Савина Ганчева, старши треньор на великотърновските гимнастички.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Съдържанието е заключено!