Самотни кучета се срещат с потенциални стопани на празника Свети Валентин

Приют за бездомни животни във филипинската столица Манила влиза в ролята на Купидон около празника Свети Валентин, организирайки романтични срещи за самотни кучета с потенциални стопани, предаде Ройтерс.
Посетителите биват окуражавани да си направят селфи, да гушкат и да хранят новите си космати другарчета, приютени от домове, в които не са познали любовта.
Всяка среща включва празнично украсена маса за двама срещу скромната сума от шест долара, която подпомага дейността на приюта.
„Нямам среща за празника, така че реших да дойда тук. Обичта ми към кучетата е неизчерпаема“, споделя местен колежанин.
Романтичните срещи за кучета с потенциални стопани се организират не само с цел осиновяване, но и за да опровергаят схващането, че безстопанствените животни са опасни и агресивни.
„Бездомните животни, дори и да са смятани за агресивни, с достатъчно любов и грижа могат да се превърнат в обичливи същества“, казват от приюта, обитаван от над 70 кучета и 230 котки.
Посетителите имат възможността да се срещат с космати четириноги самотници до 17 февруари – ден след началото на Годината на Кучето според китайския календар.

Източник: БТА

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *