17 четения

Стотици тайландци се редят за златни брачни свидетелства на празника Свети Валентин

Стотици тайландци се редиха на опашка през нощта, за да узаконят връзките си на празника Свети Валентин, надявайки се да попаднат сред малцината щастливци, които ще получат златно брачно свидетелство, предаде ДПА.
Общо десет златни свидетелства за брак, всяко от които на стойност 20 000 бата (636 долара), ще бъдат раздадени през деня на двойки късметлии, избрани на лотариен принцип.
Специалните сертификати се раздават от управата на район Банрак в Банкок с цел да промотират брака и раждаемостта. С течение на времето за тайландците става традиция да се стичат към района, за да сключат брак на романтичния празник. Причината е, че наименованието му съдържа думата „рак“, която на тайландски означава любов.
„Дойдохме още в 23,30 часа. Не очаквахме, че ще сме първите пристигнали. Не искахме да пропуснем възможността. Желанието ни беше празникът на любовта да бъде специален за нас“, споделя двойка кандидат-младоженци от град Аютая.
Друга традиция на Свети Валентин в Тайланд е сватбата под вода, организирана в южната провинция Транг. Петнадесет двойки, сред които една от САЩ и друга от Белгия, ще се гмурнат на дълбочина осем метра в Андаманско море за нестандартната брачна церемония. Сватбите под вода се организират за 22-ра година с цел да промотират местния туризъм.

Източник:БТА

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Съдържанието е заключено!