4,5 г. затвор за двама ало измамници в Павликени, единият е "бедняк" с 14 коли | Вестник Борба - областен всекидневник, Велико Търново

4,5 г. затвор за двама ало измамници в Павликени, единият е „бедняк“ с 14 коли

Публикувана на: 14.02.2018г. 2090 прегледа

Возилата на Петър Георгиев са под запор, разследват го и за незаконно имане

 

ДВАМА ТЕЛЕФОННИ ИЗМАМАНИЦИ БЯХА ОСЪДЕНИ В ПАВЛИКЕНИ след спогодба с местната прокуратура. Димитър Златев е осъден на три години затвор. Петър Георгиев ще лежи година и половина. Те опитаха да измамят възрастно семейство в Павликени на 19 септември 2017 г. с 2000 лева, но не успяха. Двамата ало измамници се бяха обадили на бившия пожарникар Енчо Пашев и на жена му Мария, че внукът им в Холандия е катастрофирал и спешно се нуждае от пари. 71-годишният бивш служител на МВР обаче не се върза и успя да уведоми полицията в Павликени, която залови двамата измамници с дълги криминални досиета.

След ареста на мъжете от Ветово се оказа, че безработният „бедняк“ Петър Георгиев има фирма и 14 возила на свое име – 12 леки коли и два камиона. Прокуратурата в Павликени допусна обезпечение на бъдеща конфискация на бандита и наложи запор. Автомобилите са дадени на държавен съдебен изпълнител в Русе, а отделно е сезирана комисията, която разследва незаконно придобито имане. По искане на прокуратурата 47-годишният Петър Георгиев е с взета мярка за неотклонение „задържане под стража“. Димитър Златев изтърпява наказание лишаване от свобода в затвора в Белене по друго дело.

loading...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *