ВРЕМЕТО: През целия период ще бъде променливо и валежно, с температури над нормата, най-топло през уикенда

През нощта ще има променлива до значителна облачност. Ще бъде почти тихо. Минималните температури ще бъдат между минус 2 и 1. За В. Търново се очаква минимална температура минус 1. През по-голямата част от деня ще има променлива облачност. Късно след обяд облачността ще намалее до ясно време. Ще духа слаб вятър без определена посока, на моменти ще бъде тихо. Максималните температури ще бъдат между 6 и 9. За В. Търново се очаква максимална температура 8 гр. Атмосферното налягане ще се задържи без съществени изменения. На тази дата най-високата измерена максимална температура във Велико Търново е 23.3 гр. през 2016 г., а най-ниската измерена минимална температура е минус 26.1 гр. през 1911 г. Слънцето ще изгрее в 07 часа и 13 минути и ще залезе в 17 часа и 50 минути. Фаза на Луната: едно денонощие след новолуние.

В събота преди и около обяд ще бъде слънчево. Късно след обяд облачността ще се увеличи. Ще бъде почти тихо. От неделя  до четвъртък ще преобладава време със значителна облачност. В неделя, понеделник, вторник и четвъртък на места са възможни слаби превалявания от дъжд, на отделни места преминаващ в мокър сняг. По-съществени валежи и на повече места се очакват в сряда. От неделя до вторник ще духа слаб до умерен вятър от източната четвърт В сряда и четвъртък вятърът ще е умерен от запад.

През периода времето ще се задържи с температури около и над средните за сезона. Минималните от неделя до четвъртък минималните температури ще бъдат между 0 и 3. Максималните температури от петък до неделя ще бъдат между 7 и 10, през останалите дни от периода между 4 и 7.

Над западните и централни части на Стара планина в петък и събота ще има променлива облачност. Ще духа умерен вятър от западната четвърт. Максималните температури на 1200 м в петък ще бъдат около 1, в събота около 3. През останалите дни от периода ще преобладава облачно и мъгливо време и на места ще превалява слаб сняг. По-съществени валежи се очакват в сряда. В неделя ще духа умерен до силен вятър от север-северозапад. През останалите дни до края на периода вятърът ще бъде умерен от изток-югоизток. Температурата  на 1200 м в неделя ще се понижи до минус 3 – минус 4, от понеделник до четвъртък ще се задържи около минус 5. Температурите на 2000 м през целия период ще бъдат с около 5 по-ниски, от тези на 1200 м.

 

 

НИМХ – Филиал Плевен, ХМО – В. Търново

Дежурен синоптик: Николай Ятански

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.