58 четения

Денят на влюбените беше двоен празник за Анелия и Юри Стефанови

ПРЕДИ 4 ГОДИНИ, ТОЧНО НА 14 ФЕВРУАРИ, АНЕЛИЯ И ЮРИ СТЕФАНОВИ ОТ СТАРАТА СТОЛИЦА СЕ ВРЕКОХА ВЪВ ВЕЧНА ВЯРНОСТ в Ритуалната зала на Община Велико Търново. Двамата неслучайно избрали най-романтичния празник за дата на сватбата си, тъй като тогава отбелязват годишнина откакто са заедно. Днес съпрузите живеят в Пчелище, радват се на трима наследници и се наслаждават на мечтаната от всеки семейна идилия. Твърдят, че рецептата за добър брак включва няколко съставки, които много хора пренебрегват – истинска любов, доверие, компромиси, уважение, честност и разбиране.

Любовта между Анелия и Юри пламнала преди 15 години в търновско заведение. Тогава тя била току-що навършила пълнолетие, а той на 31 години. Семейството й възразило срещу връзката им заради сериозната разлика във възрастта, но след като дъщеря им била сигурна, че това е мъжът на живота й, нямали друг шанс освен да приемат любовта им. Година по-късно се появило и първото дете на двойката – момиче .Тогава нещата съвсем се променили и на всички станало ясно, че нещата наистина са сериозни. Второто дете– момче – пък се появило на бял свят през 2007 година.

ПРЕДЛОЖЕНИЕТО ЗА БРАК ДОШЛО СЛЕД 13 ГОДИНИ СЪВМЕСТЕН ЖИВОТ. Една вечер той се прибрал от работа, паднал на колене с пръстен в ръка и попитал любимата иска ли да се омъжи за него. Това се случило пред децата, които били много изненадани и щастливи от годежа. И до ден днешен Анелия не знае какво го е накарало да пожелае брак след толкова години заедно без узaконяване на връзката.

Третото дете на семейството е родено преди година и девет месеца. „Божидара е на 14 години, Стефан – на 10 и много ми помагат в отглеждането на бебето – Рая. Решихме да кръстим децата на родителите ни, защото те много ни помагат в отглеждането“, сподели Анелия. Тя разказа, че преди появата на третото си дете живеели в апартамент, но след щастливото събитие вече не се побирали в жилището и се преместили в къщата на родителите й в Пчелище. Така малчуганите имат достатъчно пространство да се забавляват, играят, тичат в двора и отглеждат три кучета.

30-ГОДИШНАТА ЖЕНА Е КАТЕГОРИЧНА, ЧЕ ДНЕС СЕМЕЙСТВАТА С ТРИ ДЕЦА ТРУДНО СЕ ВЪЗПРИЕМАТ ОТ ОБЩЕСТВОТО. „Когато отидох да раждам последния път, ме попитаха дали бащата е един и същ. Да, вярно е, че това е голяма отговорност, но пък е огромно щастие. Всеки изминал ден е по-хубав, а с малчуганите любовта става още по-силна“, увери тя.

Семейството никога не е мислило да емигрира в чужбина и смята, че в България има достатъчно възможности за реализация стига един човек да е борбен и трудолюбив. Юри работи на няколко места, сред които фирма за цветни метали, а Анелия се занимава със земеделие. Стопанисва 30 дка земя със сливи в района на Златарица и смята да увеличава размера на нивите си, за да може един ден да има какво да остави на децата си.

Съпрузите са категорични, че за да се запази любовта жива за цял живот, трябва да се полагат много усилия. На мнение са, че и мъжът, и жената трябва да уважават интересите на другия, а не да се опитват да променят човека до себе си. Доверието пък е ключов елемент, тъй като без него въобще няма смисъл да се говори за семейство.

Анелия сподели, че съпругът й смята домакинската работа като задължение, което не е само за жената и при всяка възможност й помага в кухненските задължения. Освен това той често й прави изненади, с които поддържа пламъка на любовта. Последната такава е екскурзия до Испания, на която семейството ще отиде за Великден.

Галина ГЕОРГИЕВА

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Съдържанието е заключено!