Езикова гимназия и СУ „Ем. Станев“ доминираха на общинските ученически игри по волейбол VIII – X клас

Девет отбора участват в Общинските ученически игри по волейбол за юноши и девойки VIIIX клас. Надпреварата се провежда пред пълни трибуни в мултифункционалната зала до СУ „Ем. Станев“. Организатор на турнира е дългогодишният преподавател и треньор Вихрен Йорданов.

При момичетата шампионки са волейболистките от ПЕГ „Проф. д-р Асен Златаров“. Възпитаничките на учителя Бранимир Белчев надиграха с 3:1 гейма връстничките си от СУ „Ем. Станев“ и с по 3:0 тези от Професионалната гимназия по моден дизайн и Професионалната гимназия по сградостроителство, архитектура и геодезия „А. Попов“.

На второ място се подреди тимът на СУ „Ем. Станев“ след успехи над ПГСАГ „А. Попов“ и ПМГД. В мача за третата позиция бъдещите моделиерки надиграха девойките от ПГСАГ „А. Попов“.

При юношите се включиха пет училища, разделени в две групи. В едната волейболистите от ПМГ „В. Друмев“ записаха успех с 2:0 гейма над тези от ПГСАГ „А. Попов“. В другата обаче се завихри въртележка, след като съперниците си размениха победи. В крайна сметка отборът на СУ „Ем. Станев“ се класира първи, заради спечелен гейм при загубата с 1:2 от Професионалната езикова гимназия и победа с 2:0 гейма над Старопрестолната гимназия по икономика. В другия мач „икономистите“ се наложиха над ПЕГ „Проф. д-р Асен Златаров“ с 2:0 гейма и си осигуриха участие в двубоя за 3-4 място. В него обаче загубиха с 1:2 гейма от ПГСАГ „А. Попов“.

На финала при юношите домакините от СУ „Ем. Станев“, ръководени от Анелия Николова, пречупиха с 2:1 гейма отбора на Природоматематическата гимназия и вдигнаха купата.

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.