Красимир Балъков: „Необходими са два терена за школата и база за първия отбор”

Главният мениджър на „виолетовите“ се срещна с великотърновски привърженици на футбола

 

С два терена за школата и още два за представителния отбор трябва да разполага футболен клуб „Етър ВТ“, смята Красимир Балъков. Във вторник той гостува в клуб „Седем” във Велико Търново, където дойдоха десетки привърженици на играта в старата столица, за да се срещнат с него. Разговорът продължи повече от 120 минути, в които бронзовият медалист от САЩ 94 върна лентата на спомените, тръгвайки от първите си стъпки с виолетовия екип, премина през изявите на националния тим, мачовете с екипите на „Спортинг“ и „Щутгарт“, коментира и настоящия си ангажимент като главен мениджър на „виолетовите“. Срещата започна с едноминутно мълчание в памет на Трифон Иванов, който ни напусна на 13 февруари преди две години.

„Без управата на града и местния бизнес не можем. Срещаме голяма подкрепа, но ни трябва още по-голяма. Болната тема са базите, надявам се да се направи нещо и това би било голяма крачка напред. Ножът е опрял до кокала и се търси активно решение. Трябва да се направят изкуствен терен до Спортното училище и още един терен за школата, както и минибаза за първия отбор – с изкуствен и естествен терен и малка постройка. Сигурен съм, че скоро ще има резултати“, коментира Краси Балъков и добави, че ще се погледне по-задълбочено и към играчите от школата.

„На Кольо Станев му даваме шансове да се готви с нас, дано остане тук, защото има добър талант. И на мен са ми дали шанс така навремето. Най-добрите бекове са бивши халфове. Той ми напомня малко на Филип Лам – нисичък, повратлив, с демараж, но на Кольо му трябва време и най-вече – да се работи с него“, каза още главният мениджър на великотърновския клуб.

В тази посока бронзовият медалист от САЩ 94 разказа за първия си треньор – Васил Матев, който се държал към всички еднакво и искал всеки да стане футболист и да дава всичко от себе си. Краси Балъков разказа любопитни случки за дебюта си в мъжкия тим на „Етър“, договорите с ЦСКА и „Лариса“, преминаването в „Спортинг“ срещу сумата от 1,2 милиона долара.

„В Лисабон имам четири сезона, там бяхме с Луиш Фиго, който беше едва 19-годишен, Пауло Соуза, Гомеш, Ивайло Йорданов, Жозе Моуриньо, тогава преводач на мениджъра Боби Робсън. С Моуриньо сме много добри приятели, за мен той е един изключително интелигентен човек. Мнозина го смятат за арогантен, но ако го познавате отблизо, ще разберете, че е много човечен“, каза още той.

Относно работата си в „Етър ВТ” Краси Балъков обобщи, че подготовката е преминала по най-добрия начин и футболистите са готови. Бала очаква трудни и много равностойни мачове през пролетния полусезон и призова публиката да подкрепя отбора.

По неговите думи бюджетът на клуба много леко се е повишил, но не позволява отборът да се бори за нещо повече от оставане в групата. „Колкото и да не искаме да е така, знаете, че по цял свят на челните места са отборите с най-голям бюджет. Много рядко се появява някой като английския „Лестър” за един сезон да изскочи нагоре, но това е за кратко. Дошъл съм с моите познания, но и с ясната мисъл, че от днес за утре нищо не може да стане и нещата трябва да се правят крачка по крачка. Доволен съм, че и хората в клуба опитват да се променят и влизат в моя ритъм на работа, защото с мен не се работи лесно“, добави Краси Балъков.

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *