Седмичен хороскоп. Прогноза за периода 16 – 22 февруари

Очаква ни седмица на чувствата и емоциите; новолунието дава старт на нови идеи и инициативи

 

Здраве: Възможно е днес и през уикенда да чувствате липса на енергия и тонус, предизвикани от новолунието, а и от движението на Луната в Риби. Не се товарете излишно с нерви, ядове и проблеми, чието решение не можете да намерите на момента. Сега обърнете повече внимание на вътрешната си хармония и благоразположение на духа. През неделята се разходете на чист въздух, за да се заредите с жизнена енергия. Новата седмица идва с повече сили и емоционален заряд. Понеделник и вторник е възможно да ви атакуват с неочаквано главоболие. Вземете нужните мерки, една от които е избягване на дългия престой пред компютъра и смартфона. Не се товарете с излишни задачи. В сряда и четвъртък пазете гърлото. Ако то ви заболи по какъвто и да е било повод, обърнете му внимание, за да не прерасне това неразположение в нещо по-сериозно през следващите дни.

Красота и външен вид: Коса и коламаска: Подходящи дни за подстригване на косите и направата на коламаска – неделя след обяд, понеделник, вторник, сряда, четвъртък. Неблагоприятни дни: петък, събота, неделя преди обяд. Масажи: Можете да правите масажи през всички дни от седмицата, като най-благоприятните дни за тази цел са сряда и четвъртък. Обеци и татуировка: Неблагоприятни дни за татуиране на тялото: петък, събота, неделя преди обяд. Сауна и парна баня: Всички дни са позволени за тези процедури.

Хранене и диета: Нарастващата Луна не благоприятства стартирането на диети, но предупреждава, че ако си хапваме повече, отколкото е нужно, лесно ще пълнеем и ще върнем килограмите, които сме свалили до този момент. Хранете се често и в малки количества. Днес и през уикенда избирайте щадяща стомаха храна, за да не получите болки в коремната област. Повече плодове включете в менюто си в неделя, понеделник и вторник. Опитайте в един от тези дни да хапвате само пресни плодове и зеленчуци и ще се почувствате отлично. В сряда и четвъртък, докато Луната гостува в Телец, апетитът ни е неузнаваем. Хапва ни се всичко, което изглежда вкусно. Наблегнете на красотата на порциите, а не на тяхното количество. Хранете се първо с очите си. Седнете в тези дни всички на масата и използвайте вечерята като обединяващ фактор да се събере цялото семейство по едно и също време в трапезарията.

Основни звездни аспекти: Очаква ни седмица на чувствата, емоциите и изкуствено създадените драми. Луната гостува в Риби, Овен и Телец. В понеделник още две планети навлизат в знака Риби – Слънцето и Меркурий. Да внимават всички, родени в този зодиакален знак. Сега в живота на тях и на хората около тях се завихрят промени и новости. Новолунието е моментът, който преобръща представите, сменя посоката и дава начален старт на хиляди идеи и инициативи. Следва седмица след новолуние и сега доста по-лесно се решаваме да действаме и предприемаме рискове. Движението на Венера в Риби е повод да сме малко по-чувствителни от друг път. В личен аспект да съпреживяваме болките с хората около себе си. Да се жертваме в името на другите. Ако сте на път да правите поредната саможертва, то вложете разум в това си начинание. Не позволявайте, след като Меркурий и Слънцето навлязат в Риби, жертването да стане основна дейност във вашето ежедневие. Вземете другите черти на Риби – творческия поглед, желанието за хармония и мъдрите разсъждения, и ги влейте в своите дни. Бъдете чувствителни, но отдавайте точно толкова, колкото е нужно.

 

ОВЕН

Трябва ви уединение

Очаква ви седмица, изпълнена с чувства, емоции, спомени и навявания на мисли и желания, свързани с миналото. Не може да се твърди, че ще бъдете особено активни. Напротив, често ще сте прекалено тромави и това ще изнервя хората около вас. В момента се чувствате объркани и ако трябва да вземате някакво решение, то процентната вероятност да е грешно е голяма. Ограничете изборите. По-добре се отделете от обществото с книга в ръка или с албум със стари снимки. Имате нужда да бъдете оставени на спокойствие. Не намерите ли своето уединено място, нервността ще е голяма и конфликтите – неизбежни.

 

ТЕЛЕЦ

Бъдете по-отворени

През тази седмица от вас се иска само едно – да се влеете в екипа и да заработите като една обща машина за целите и амбициите на всички. Научете се да организирате хората около себе си, а ако не можете – просто вие да се организирате спрямо техните нагласи. Навлизането на Венера в Риби е причина да сте по-отворени към обществото и срещите с хора от различни социални слоеве. Сега и запознанствата ви стават все по-честа практика в ежедневието. Като цяло не отказвайте разговори, срещи и бъдете по-отворени към всички, с които общувате. Затворите ли се в себе си, ще бъдете отхвърлени и в един момент изолацията ще ви лиши от всякакви бъдещи възможности и шансове.

 

БЛИЗНАЦИ

Иска се баланс

Не е тайна, че и във вашия живот се случват събития, които искат адекватната ви реакция и по-адаптивно мислене. Сега в сферата на любовта претърпявате промени и разместване на пластовете и от вашите реакции зависи дали тези промени ще са за добро, или не. През новата седмица на преден план изникват обаче не личните ви цели, а професионалните ви такива. Навлизането на Слънцето, Меркурий и Венера очертават старта на едномесечен професионален маратон. Време, в което вие ще се доказвате, от една страна, а от друга, ще трябва да се справяте и със странични проблеми, създадени в личния ви живот. Причината е все по-малкото време, което отделяте на половинката. Ще трябва да балансирате някак.

 

РАК

Помислете за себе си

След като изживяхте една не особено активна седмица, изпълнена с различни мистични обстоятелства, скрити тайни, подсъзнателни страхове, сега следва да излезете на по-светъл път. Навлизането на Слънцето, Меркурий и Венера в Риби отбелязва етап на емоционален възход. Настроението ви стремглаво се устремява нагоре и в повечето случаи вие можете да се превърнете в душата на компанията там, където ви се налага да общувате. Променете мислите си, обновете идеите си, запланувайте едно бъдещо пътуване. Имате нужда от обновление и оживление. Не мислете само за пари и финанси, сега помислете малко повече и за своя собствен свят.

 

ЛЪВ

Мислете много, действайте малко

Седмицата продължава една тенденция, която стартира при вас неотдавна – връщане назад, отстъпване крачка и оглеждане в обстановката, в която сами сте се довели чрез действията си. Отминаващото новолуние е в зоната на партньорските ви взаимоотношения и то успя да бележи този житейски отрасъл с известни промени, които тепърва ще се развиват. В момента изживявате сложен момент. Етап, в който мислите много, изследвате различни възможности какво би се случило, ако извършите действието „хикс”. Засега всичко е в зоната на вашите планове. Действия не се очакват в следващата седмица. Мислете повече, вършете по-малко. Отдайте се по-скоро на рутинните си ангажименти, за да бъде седмицата успешна.

 

ДЕВА

Помислете за себе си

Вие изживяхте една седмица, изпълнена с драматични развръзки на работното място. Новините, на които се нагледахте, засягаха главно преките ви взаимоотношения с колегите. Сега е дошъл момент да се абстрахирате от техните емоционални проблеми и да обърнете поглед към деловите си начинания, без да сте пристрастни към чуждите болки. Не съчувствайте и не се опитвайте да помагате. Предстои ви доста сериозна седмица, в която дилемите и в личен, и в служебен план ще са много. Но решенията трябва да вземете вие самите, без чужда помощ и намеса. И без да се стремите да угаждате на когото и да е било. Помислете за себе си.

 

ВЕЗНИ

Грижете се за себе си

През тази седмица вие стартирате едномесечен период, наситен с работа, ангажименти, повече психическо и физическо натоварване. За да успеете да удържите тялото, а и ума си в кондиция, е нужно да обърнете повече внимание на ритъма си на живот – сън, почивка, спорт и разходки, както и на начина си на хранене – повече плодове, зеленчуци и богати на фибри и витамини храни. Това е от съществено значение, за да бъдете във форма и да не се предпазите от традиционните за това време грипове и настинки. Пазете се. Най-добре се грижите за себе си. Е, през тази седмица, а и през идните няколко го правете възможно най-често.

 

СКОРПИОН

Продуктивен период

За вас се активира един доста благоприятен период, в който лесно можете да програмирате успеха си, стига да бъдете насаме със себе си и ясно да си дадете сметка, какво желаете да ви се случи от тук насетне. Бъдете откровени в тези си мисли. Уикендът се очертава да е доста приятен и ви съветвам да го прекарате в компанията на хора, с които знаете, че можете да се чувствате добре. През работната седмица си изгответе списък с дела, които искате да завършите в следващите шест месеца. По този начин ще активирате силите си, за да ги докарате наистина докрай. Чака ви продуктивен период, насладете му се.

 

СТРЕЛЕЦ

Активна седмица

За вас предстои един прекрасен период за самооценка и вникване в проблемите, за които сте си виновни самите вие. Моментът ще ви помогне да промените нещо във връзката си със семейството и любимото същество към по-добро. Работната седмица ще бъде активна, но за съжаление, вие няма да използвате целия си потенциал. Явява се противоречие между възможностите ви и желанието ви да свършите определени дела. Нервите ви са опънати и често ще ги изпускате не върху когото трябва. Време е да седнете и да напишете на лист всичко онова в живота си, с което искате да скъсате и което искате да бъде наистина премахнато. Методът ще ви помогне.

 

КОЗИРОГ

Бързо скъсявате дистанцията

Може да се каже, че вие се намирате в един изцяло нов етап от развитието си през тази година. В хороскопа ви за един месец напред е залегнала идеята за социално разширяване и подобряване начините ви на общуване, комуникация. Ще ви се налага все по-често да се запознавате с нови хора, да общувате с хора, с които не сте влизали в комуникация от дълго време. Подобрете маниерите си, наблегнете върху по-добри обноски и поведение в обществото. Ще са ви нужни. Научете се да правите комплименти, с което ще бъдете възприемани по-лесно. Малките начини да скъсявате дистанцията между вас и отсрещната страна, ще са най-прекият път към успеха ви до средата на март. Използвайте ги.

 

ВОДОЛЕЙ

Бъдете нащрек

За вас следва седмица на пробуждане на силите и енергиите за нов живот. Сега надигате глава за предизвикателствата, които ви очакват от тук насетне. Новолунието във Водолей ви разкри пътища за действия и планове. Сега Слънцето, Венера и Меркурий навлизат в Риби, хвърляйки примамлив блясък в зона от хороскопа ви, която отговаря за финансите, имуществото и всякакви материални въпроси. Тях ще разрешавате с лекота в следващия един месец. Не е изключено мнозина от вас да стартират нови постъпки в своя професионален живот, а други просто да бъдат зарадвани от добра оферта за закупуване на недвижим имот. При всички положения ви чака раздвижване в паричните въпроси. Бъдете нащрек.

 

РИБИ

В центъра на вниманието

Вие се намирате в доста важен етап от тази година. Сега формирате месеците напред посредством своето мислене, желания и намерения. Празнувайки рождените си дни, получавате различни пожелания от сърце – за любов, здраве, успех. Вземете си от всички по малко и ще ви се сбъдне. През тази седмица Слънцето, Венера и Меркурий навлизат във вашия знак. Късметът идва на вашата улица. Определено имате, на какво да се радвате. Ще бъдете поставени в центъра на вниманието. Не се притеснявайте да осъществявате нови контакти и запознанства. Не се лишавайте от възможността да заявите своите желания на всеослушание. Това е вашият момент да тропнете с крак и да подредите обстоятелствата спрямо своите виждания.

 

ЧЕСТИТ РОЖДЕН ДЕН!

16 февруари. Подвластни на кармична разплата заради грешки в минали прераждания, в този живот сте задължени да бъдете по-твърди и категорични с близките си; да не правите крайни компромиси, защото по този начин вредите на себе си. Не се жертвайте в името на когото и да е било. Живейте свой самостоятелен живот, отдайте се на половинката си и на своето семейство. И още нещо, примирете се с втората позиция. Не сте родени за лидери. Позволете да бъдете ръководени от най-доверения си човек и ще си гарантирате един безпроблемен живот.

Пред вас стои година на Съдбовно подчинение. Не бива да предприемате действия, а да се оставите на течението, без да противодействате на обстоятелствата около себе си. Приемайте всичко като даденост и не губете време да преустройвате света. Засега е по-добре да запазите спокойствие и адекватно пасивно поведение.

Здраве: Възможни са проблеми със стомаха и панкреаса.

17 февруари. Дори и да сте Водолеи и мислите ви да са с творческо наклонение, си оставате кариеристи, които гонят професионалните цели докрай. Правите го, за да постигнете материална стабилност в живота си. Това е с приоритет до навлизане в зряла възраст. Орисани сте обаче да трупате своето състояние бавно и с течение на времето, сменяйки няколко служебни поста и работни места. Едва след като сте сигурни в това, което имате зад себе си, мислите за семейство и деца. Ето защо, твърде характерно за вас е бракът да е в годините след 30-ата.

В следващата една година ви предстоят мигове на щастие, което не сте чувствали от дълго време. Ще обновите средата, в която движите, ще намерите нови приятели. Чака ви много късмет, управлявайте го разумно!

Здраве: Годината предвещава крепко здраве, ако живеете по начина, който желаете и ако сте обградени от средата, в която се чувствате обичани и уважавани.

18 февруари. Тежък кармичен урок трябва да научите вие, които сте родени на тази дата. Егоизмът и себичността са водещи през целия ви живот. Дори когато давате, скритата ви цел е по някакъв начин да си гарантирате изгодата, като направите отсрещната страна да ви е длъжна. Мисленето ви се изкривява до максимата, че светът е създаден, за да ви обслужва. Сблъсъкът на това ваше мислене с мисленето на хилядите други хора в настоящия материален свят ще доведе до най-големите ви разочарования. Егоистичното ви отношение ще ви накара навсякъде да срещате егоизъм. Използваческият ви маниер ще ви обрече и от вас вечно да се търси ползата. В един момент ще ви липсват чувствата, сантименталностите и емоционалността, която ви е така нужна, за да съществувате. Ето това ще бъде най-тежкото наказание за вас, ако не се промените и ако не преиначите схващането си за социални отношения.

Навлизате в година, през която рутинните дела и трудностите ще са преобладаващи. Подгответе се. За да се справите успешно, е желателно да сте упорити, търпеливи и убедени в своите възможности. Всичко ще се нареди, ако се борите докрай.

Здраве: Възможни са проблеми с кръвообращението.

Станислав КЛИМЕНТОВ

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.