Тинко Банабаков с поредна шампионска титла

Янита Иванова донесе първия медал при жените на боксов клуб „Ивайло ВТ“

 

Поредната шампионска титла на България спечели Тинко Банабаков. На Държавното първенство в Ямбол Спортист N 1 на В. Търново престоя общо четири рунда по време на срещите си в категория до 52 килограма. Състезателят на БК „Ивайло ВТ“ бе поставен в схемата и почиваше в първия кръг, а на полуфинала отказа за по-малко от рунд Ниязи Алиев от Омуртаг. На финала великотърновецът срази с 3:0 гласа Дарислав Василев от „Левски”. Банабаков е единственият боксьор от региона, който ще вземе участие в международния турнир по бокс за мъже и жени „Странджа“. 69-ото издание на най-старата боксова надпревара в Европа ще се проведе в столичната зала „София“ от 19 до 25 февруари, а Тинко ще защитава първото си място от м.г.

Сребърен медал от държавното първенство по бокс спечели Янита Иванова. Отличието бе първо за боксов клуб „Ивайло ВТ“ от шампионат за жени. В зала „Диана“ в Ямбол, в категория до 64 килограма единайсетокласничката от Професионалната гимназия по туризъм дебютира в официално състезание на ринга. На полуфинала Янита се наложи над Керанка Опълченова от Русе, отказвайки я още в първия рунд. В спора за титлата обаче отстъпи пред Христиана Недялкова „Янтра“ с 0:3. Сребърната медалистка тренира бокс от 18 месеца под ръководството на Константин Александров и Евгени Донев.

С бронзови медали в Ямбол се окичиха Мартин Иванов и Стефани Койков. Мартин стигна с лекота до полуфинала, където бе спрян от шампионата Николай Коев от „Локомотив“ (Русе). Преди това Иванов направи много силен мач на четвъртфинала, където се наложи над Айхан Юсеинов от Мизия. След тригодишно отсъствие Стефани Койков отново излезе на ринга и се нареди сред призьорите в категория до 75 кг. Койков почиваше в първия кръг, а на четвъртфинала нокаутира Дилян Лазаров от „Спартак“ (Плевен) в първия рунд. На полуфинала обаче загуби от шампиона Рами Киуан от Червен бряг. Треньорът Евгени Донев похвали и Пламен Иванов, който се завърна след продължително лечение на контузия и зае пето място при 64-килограмовите.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.