Иван Стоянов, Георги Сърмов и Венци Василев ще носят капитанската лента на „Етър ВТ“

Краси Балъков очаква много тежък сезон, днес пускат в продажба билетите за мача със „Септември“

 

МНОГО ТЕЖЪК ПРОЛЕТЕН ДЯЛ ОТ ПЪРВЕНСТВОТО НА ПЪРВА ПРОФЕСИОНАЛНА ЛИГА очаква Красимир Балъков. Вчера главният мениджър на ФК. „Етър Велико Търново“ даде пресконференция, в която се включиха футболистите Георги Сърмов и Велко Братович и директорите в клуба Стефан Атанасов и Страцимир Тинчев.

„Подготовката премина на много добро ниво, но ни чака много тежък сезон и трябва да сме юмрук. Нямаме право на грешки – психологически като колектив, заряд, борбеност. Трябва да даваме всичко от себе си. Първият мач е много важен, защото с победите идват самочувствието, настроението, публиката. Надявам се на по-пълен стадион в сравнение с преди, защото имаме нужда от подкрепата на хората“, коментира Краси Балъков. По отношение на състава за срещата със „Септември“ в събота от 13:00 часа на стадион „Ивайло“ той бе категоричен, че е наясно с 90-95% от стартовия състав. Вчерашната и днешната тренировки, окончателно избистрят групата. Заради леки мускулни проблеми Яни Пехливанов и Ерик Почански са тренирали на облекчен режим през седмицата. Със сигурност мачът пропуска Бадара, който е наказан за натрупани жълти картони.

По отношение на селекцията Краси Балъков заяви, че му се е искало да бъде привлечен още един нападател, който да увеличи конкуренцията в атака, където са Бадара, Иван Петков и Стефан Неделчев.

„Като цяло конкуренцията е голяма на всички позиции, но знаете, че има натрупани картони, а и ни предстои влизане в много сгъстен цикъл, в който ще има време само за възстановяване и игра. Знаем какво може Иван Петков, Стефан Неделчев се прибра от „Ботев” (Гълъбово), но исках и още един играч отпред. Все още не сме се отказали да търсим. Петков за моя радост издържа цялата подготовка безпроблемно и е напълно готов, проблемът с ръката му също е решен. Това, което той може и искаме, е, когато играе, да си вкарва головете. Той е винаги там, където е топката, голаджия, който е важен за нас. Конкуренцията е голяма на всеки пост, но в събота можем да започнем само с 11 футболисти. Другите ще си чакат шанса, защото в това първенство имаме много сгъстена програма – събота – вторник – събота. Ще ни трябват всичките играчи“, каза главният мениджър на „Етър ВТ“. Трима са определените от него капитани. Първи капитан е Иван Стоянов, който носеше лентата и през есента, втори – Георги Сърмов, който е много важен с опита и професионализма си, трети – Венци Василев.

„НАПРАВИХМЕ МНОГО ДОБРА ПОДГОТОВКА, ЧУВСТВАМЕ СЕ ГОТОВИ ВЪВ ФИЗИЧЕСКИ и игрови план. Надявам се резултатите, които ни липсваха през първата част от сезона, да ги постигнем през втората. Липсват ни точки и още от първия мач срещу „Септември” трябва да започнем да ги наваксваме. В България отборите едва ли имат с какво да се изненадат, всички се познаваме, знаем добре и „Септември”. Организирани са, имат добри изпълнители и ни очаква доста труден мач. От нас се иска пределна мотивация и концентрация във всяка една минута и нагласата ни е единствено за победа. Настроението в отбора е факт, създадохме добър колектив и се надявам да го запазим през целия сезон. Смятам, че като цяло нещата отиват към по-добро“, заяви Георги Сърмов.

Задоволство от взаимоотношенията между играчите изрази и Велко Братович, който бе категоричен, че новите в състава са посрещнати много добре и всички се чувстват като едно семейство.

„Доволен съм от това, което заварих в „Етър”, и мога да кажа, че засега всичко е супер. Отборът и треньорите са на високо ниво и чакаме с нетърпение да започне първенството. Подготовката ни мина отлично и лично аз се чувствам в отлична форма. Балъков е изключителен професионалист, не знам как е било досега, но откакто аз съм тук, начинът на работа е на много високо ниво.

Разбираме се добре на терена, всички 5-6 играчи от нападението можем да се ротираме на позициите, това не е проблем за нас, защото колегите ми са класни футболисти. Основната ми цел, както и на отбора, е да останем в групата, това е най-важното и ще дадем всичко от себе си”, бяха думите на Братович.

 

ОТ „ЕТЪР ВТ“ ПУСКАТ БИЛЕТИТЕ ЗА ДВУБОЯ СЪС „СЕПТЕМВРИ“ ОТ ДНЕС. Цената им остава непроменена – 8 лева за възрастни, 4 лева за ученици, студенти и пенсионери, които трябва да представят документ, удостоверяващ правото им на намаление.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *