Най-сетне: Фадроми влязоха в Присовските завои, чистят сметището на входа на града

ЗАПОЧНА РАЗЧИСТВАНЕТО НА ПРИСОВСКИТЕ ЗАВОИ, КОИТО СЕ БЯХА ПРЕВЪРНАЛИ В СМЕТИЩЕ СЛЕД МНОЖЕСТВОТО КАТАСТРОФИ ТУК. Наскоро „Борба“ съобщи за ужасяващите картини, на които пътуващите се натъкват на входа на Велико Търново, което явно е трогнало пътната агенция и мерките са налице. В момента се разчиства северозападният вход на града, който прилича на депо за отпадъци от отломки от камиони. Все още тук личат и останките от катастрофата на 20-тонен тир с цитруси и щайги. Боклуците се товарят с челни товарачи и на ръка от служители на АПИ в болярския град и се изнасят от банкета и съседното дере. След като участъкът бъде щателно почистен, ще бъде оформен и банкетът и ще се възстановят липсващите мантинели, които катастрофиращите са отнесли. Предстои и подмяна на хоризонталната и вертикална маркировка.

От държавната пътна агенция планират и повторно просветляване на целия скат и премахване и на растителността, заради която Присовските завои почти винаги са хлъзгави, мокри или заснежени.

ОСТАВА НЕЯСЕН ВЪПРОСЪТ ОБАЧЕ С РЕАЛИЗИРАНЕТО НА ПРОЕКТ ЗА НОВ ПЪТЕН ВЪЗЕЛ КЪМ ПРИСОВО И ДЕБЕЛЕЦ И ИЗПРАВЯНЕТО НА завоите. Само за последната година тук са станали повече от 100 леки и по-тежки катастрофи. Неотдавна жители на околните села се събраха на протести именно за обезопасяването на завоите. Последваха обещания, които не са изпълнени и досега.

С. МАРИНОВ

 

3 thoughts on “Най-сетне: Фадроми влязоха в Присовските завои, чистят сметището на входа на града

 • 15.02.2018 в 12:36
  Permalink

  Мда , не е лесно да накараш мързеливеца да се размърда

  Отговор
 • 15.02.2018 в 21:55
  Permalink

  В момента се разчиства северозападния вход на града………… Аз пък си мислех, че е южния вход.

  Отговор
 • 16.02.2018 в 9:25
  Permalink

  Личното ми мнение, е че разхода трябва да е за сметка на фирмата превозвач, която е транспортирала разпилените стоки.

  Отговор

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *