138 четения

Няколко големи шоурума са най-актуалните проекти във В. Търново

МАГАЗИНИ ЗА ИНСТРУМЕНТИ, МЕБЕЛИ И НЯКОЛКО ЖИЛИЩНИ КОМПЛЕКСА СА ПОСЛЕДНИТЕ АКТУАЛНИ ПРОЕКТИ, които се реализират в община Велико Търново, информира главният архитект на града Николай Малаков.

Голям магазин за инструменти и техника започва да се прави на мястото на бившия комплекс „Киров“ на ул. „Козлодуй“. Той ще е на два етажа и ще е в рамките на съществуващия парцел. Бившият комплекс на „Киров“ тук е продаден от съдия-изпълнител, след като фирмата е изпаднала във фалит. Новият собственик е бизнесменът Николай Буковски, който има магазин в съседство, но планува да разшири бизнеса си на новото място. От кметството разсеяха и спекулациите относно това дали големите борове в района ще бъдат премахнати за сметка на новия обект. „Сградата ще е на два етажа с термопанели и в обемите на предишната, която се разчиства“, обобщи Малаков.

НОВ ШОУРУМ ЗА МЕБЕЛИ ПЪК СЕ ПРАВИ НА ГЛАВНИЯ ПЪТ СОФИЯ – ВАРНА, ТОЧНО КЪМ РАЗКЛОНА ЗА Леденик. По него вече се работи, а собственик е габровският бизнесмен Петър Петров, който също развива съществуващия си бизнес в града на хумора и прави нов обект в старата столица.

Вече започна и застрояването на последния свободен терен на бившите квартирно-експлоатационни части (КЕЧ) във Велико Търново. В момента в северната му част се подготвят основите на голям жилищен комплекс, който заедно с останалите блокове в района оформя миниквартал в подножието на кв. „Картала“.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *