11 четения

ВРЕМЕТО: До края на седмицата облачно и с превалявания, температурите слабо ще се повишават

През нощта ще бъде облачно, на места със слаби превалявания от дъжд и мокър сняг. Ще духа слаб вятър от североизток. Минималните температури ще бъдат между минус 1 и 2. За В. Търново се очаква минимална температура 0 гр. През деня ще бъде облачно, на места със слаби превалявания от дъжд и мокър сняг. Ще духа слаб до умерен вятър от североизток. Максималните температури ще бъдат между 2 и 5. За В. Търново се очаква максимална температура 4 гр. Атмосферното налягане бавно ще се понижава. На тази дата най-високата измерена максимална температура във Велико Търново е 23.6 гр. през 2010 г., а най-ниската измерена минимална температура е минус 15.6 през 1985 г. Слънцето ще изгрее в 07 часа и 07 минути и ще залезе в 17 часа и 55 минути. Фаза на Луната: пет денонощия след новолуние.

През целия период ще бъде облачно със слаби превалявания от дъжд и мокър сняг на места. В неделя след обяд и в понеделник преди обяд е възможно краткотрайно разкъсване на облачността. Ще духа слаб до умерен  вятър изток.

До събота се очаква постепенно, но несъществено затопляне. Минималните температури ще бъдат между минус 1 и 2. Максималните температури постепенно ще се повишават до 5-8 гр. в петък и събота. В неделя се очаква захлаждане с минимални температури между минус 7 и минус 4 и максимални температури между минус 1 и 2. В понеделник минималните температури ще бъдат между минус 5 и минус 2, максималните температури ще бъдат между 1 и 4.

Над западните и централни части на Стара планина през целия период ще бъде облачно и мъгливо, на места със слаби превалявания от сняг. От вторник до петък ще духа умерен вятър от югоизточната четвърт. Максималните температури на 1200 м ще бъдат между 0 и 1. В събота ще духа умерен до силен вятър от северозапад. Максималните температури на 1200 м в събота преди обяд ще се повишат до около 3 – 4 гр., след обяд бързо ще се понижават. В неделя и понеделник вятърът ще бъде умерен от изток-югоизток. В неделя температурата на 1200 м ще се понижи до минус 7 – минус 10 гр. В понеделник ще се затопля и максималните температури на 1200 м ще достигат до 0 гр. Температурите на 2000 м през целия период ще бъдат с около 5 гр. по- ниски от тези на 1200 м.

 

 

 

НИМХ – Филиал Плевен

Дежурен синоптик: Николай Ятански

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *