50 четения

Посланикът на Русия Анатолий Макаров: „Владимир Путин ще отговори на поканата на Румен Радев“

ПОВЕЧЕ ОТ 600 000 ТУРИСТИ ОТ РУСИЯ СА ПОСЕТИЛИ БЪЛГАРИЯ МИНАЛАТА ГОДИНА. Тази бройка постоянно нараства, защото за руснаците е много лесно да разбират българите, да разбират вашата култура, да четат вашите книги. Никога не съм се чувствал толкова комфортно извън Русия, колкото тук – в България. Ние имаме обща история, имаме един Бог с българите, имаме общ език, ние трябва да бъдем винаги заедно, да вървим заедно напред. България и Русия имат толкова общо, очаква ни наистина светло бъдеще. Това заяви във Велико Търново посланикът на Руската федерация у нас Негово превъзходителство Анатолий Макаров, който беше в старата столица, за да присъства на официалното откриване на изложбата, посветена на 140 г. от Освобождението на България и посрещането на едно от копията на Самарското знаме на Българското опълчение.

Дипломатът уточни още, че във връзка с националните чествания на кръглата годишнина в България се очаква да пристигне руският патриарх Кирил. Поканата към него е отправена лично от патриарх Неофит. Тук ще бъде и парламентарна делегация по покана на Народното събрание, представители на руското военно-историческо дружество и на обществени организации. Посланикът прогнозира, че тази година ще се състои и визита на Владимир Путин в отговор на поканата на българския президент Румен Радев. Датата ще бъде съгласувана след изборите в Русия, които са на 18 март. За последен път Путин е бил в България през януари 2008 г.”, припомни пред журналисти посланикът.

4 коментара за “Посланикът на Русия Анатолий Макаров: „Владимир Путин ще отговори на поканата на Румен Радев“

 • 19.02.2018 в 12:41
  Permalink

  Не държим на присъствието на жужето в родината. Освен ако не идва да си прибере патреотите и болшевиците.

  Отговор
  • 20.02.2018 в 8:56
   Permalink

   Че си „анонимка“ е ясно, но ако си „дърта“ това, че не си знаеш историята е непростимо. Светът вече е друг. Това, че някой не го разбира не променя факта.

   Отговор
 • 19.02.2018 в 16:03
  Permalink

  „Датата ще бъде съгласувана след изборите в Русия, които са на 18 март.“ ?! Нали ще се провеждат честни и прозрачни избори. Как така Н.ПР. посланикът предпоставя резултата от изборите? Ами ако Тов. Путин загуби изборната битка?

  Отговор
  • 20.02.2018 в 8:58
   Permalink

   Ако ги загуби поканата ще уважи неговия наследник! Продажните невежи никога няма да свършат!

   Отговор

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Съдържанието е заключено!