Средношколките от ПМГ „В. Друмев“ са общински шампионки по волейбол, днес е финалът при юношите

Десет отбора участват в Общинските ученически игри по волейбол за юноши и девойки ХІХІІ клас. При момичетата шампионки са волейболистките от Природо-математическата гимназия „В. Друмев“, които записаха три победи. Отборът надигра с по 2:0 гейма съперничките си от Старопрестолната гимназия по икономика (СПГИ) и ПЕГ „Проф. д-р Асен Златаров“. Във своеобразен финал се превърна двубоят с домакините от СОУ „Ем. Станев“, в който възпитаничките на преподавателката Дияна Минчева надделяха с 2:1 гейма.

Победените се класираха втори след успех с 2:0 гейма над тима на СПГИ и неизигран мач с Езикова гимназия. Трети са волейболистките от Старопрестолната гимназия, надделели с 2:0 гейма над тези от ПЕГ „Проф. д-р Асен Златаров“.

При юношите се включиха шест училища, чиито отбори бяха разделени в две групи.

В първа група победители са представителите на Старопрестолната гимназия по икономика (СПГИ) с успехи с 2:1 гейма над Езикова гимназия и с 2:0 над Професионалната гимназия по електроника „А. С. Попов“.

Втора в групата останаха юношите от ПЕГ „Проф. д-р Асен Златаров“, надиграли с 2:0 гейма връстниците си от ПГЕ „А. С. Попов“.

В другата група на първо място завършиха домакините от СУ „Ем. Станев“, победили с по 2:0 гейма тимовете на ПМГ „В. Друмев“ и Американския колеж „Аркус“. При същия резултат приключи и двубоят между природоматематиците и колежаните.

Така днес в Мултифункционалната зала до СУ „Ем. Станев“ за 3 – 4 място ще спорят отборите на ПМГ „В. Друмев” и Езикова гимназия, а първенецът ще бъде определен между съставите на Старопрестолната гимназия и домакините от СУ „Ем. Станев“.

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *