Агенция осигурява помощници на възрастни хора, заплащането е близо 1000 лв.

ЕДНА ОТ НАЙ-ПОПУЛЯРНИТЕ ПРОФЕСИИ ЗА БЪЛГАРКИ В ЧУЖБИНА ВЕЧЕ СЕ ПРАКТИКУВА ОФИЦИАЛНО ВЪВ ВЕЛИКО ТЪРНОВО И ГОРНА ОРЯХОВИЦА. Става дума за помощници на възрастни хора, които живеят далеч от децата си и няма кой да се грижи за тях.

В търновския край помощниците се различават от наетите по социалната програма „Личен асистент“ или болногледачи, тъй като са част от агенция, подобна на тези за недвижими имоти. Заплащането не е като в чужбина, но е близо 1000 лв. и по тази причина напливът е голям.

Работничките са отмяна на пенсионерите в някои от домакинските задължения и административни проблеми. СРЕД ЗАДЪЛЖЕНИЯТА ИМ СЕ ВКЛЮЧВА ПОДДЪРЖАНЕТО НА ХИГИЕНАТА ВКЪЩИ, ПРАНЕТО, ПАЗАРУВАНЕ НА ХРАНИТЕЛНИ ПРОДУКТИ И ЛЕКАРСТВА, ВОДЕНЕ НА ВЪЗРАСТНИТЕ НА ЛЕКАР, ИЗВЕЖДАНЕ НА ЛИЦАТА НА РАЗХОДКИ, ЧЕТЕНЕ НА ВЕСТНИЦИ И СПИСАНИЯ. Обособени са няколко пакета грижи, според часовете при пенсионерите, които са месечни и струват 280 лв., 350 лв. и 450 лв. Предлагат се и индивидуални услуги като готвач, паникбутон за възрастни, нотариус у дома, фризьор и рехабилитатор. Сред екстрите е треньор по йога, който да идва периодично в дома на лицата от третата възраст. Друга интересна опция е наемането на човек, който да помогне на възрастните да се забавляват по време на сватба или друго семейно тържество. Той ще се погрижи лицето да е облечено празнично, да стигне без проблеми на конкретното място и да му прави компания. Асистент може да заведе и пенсионерите на ваканция, стига семейството да разполага със средства за плащане на всички разходи по екскурзията.

Галина ГЕОРГИЕВА

One thought on “Агенция осигурява помощници на възрастни хора, заплащането е близо 1000 лв.

  • 21.02.2018 в 8:09
    Permalink

    Имам интерес,моля да се чуем!Предварително благодаря!Хубав ден от мен!

    Отговор

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.