Село настръхна след опит за изнасилване на ученичка на автобусна спирка

В Обединение събират подписка за регистрация на всички гастрольори

 

ОБЕДИНЕНИЕ НАСТРЪХНА СЛЕД ОПИТ ЗА ИЗНАСИЛВАНЕ НА непълнолетно момиче на автобусна спирка на път за училище. Драмата се разиграва в края на миналата седмица рано сутринта преди 7 часа. Девойката чака училищния рейс, когато от храстите излиза Васил! Той я напада и разкъсва дрехите й, но след упорита борба и намеса на родители на други деца, мъжът успява да избяга.

МАЛКО ПО-КЪСНО Е НАМЕРЕН И АРЕСТУВАН, А В МОМЕНТА Е С ПОСТОЯННА МЯРКА ЗА ЗАДЪРЖАНЕ ПОД СТРАЖА. Оказва се, че два дни преди това нападение, той е опитал да насили и майка на три деца в селото, като почти успял да й съблече дрехите. Жената тогава обаче не се оплакала на полицията, защото всички познавали Васил, който работел при местен земеделец, но и тя, и ученичката са стресирани и уплашени. А от Обединение всяка сутрин на училище в Полски Тръмбеш отиват над 40 деца с училищен автобус, който чакат на различни спирки в едно от най-дългите села в областта.

ВАСИЛ, КОЙТО ПРЕДИ ИМАЛ ДРЕБНИ ПРОВИНЕНИЯ, НЯМАЛ РЕГИСТРАЦИЯ В СЕЛОТО. Заради това хората не могат да поискат от властите неговото изселване. Като него били още поне 30 роми, които живеели без да са регистрирани и след извършване на престъпление напускали селото.

„Искаме всички без адресна регистрация да бъдат записани в кметството! Така ще се знае кой къде живее, при кого живее и как се казва. Сега повечето от гастрольорите дори не им знаем имената. Не искаме този Васил да бъде пуснат от ареста, а да бъде пратен в затвора направо от ареста”, заявиха вчера инициатори за събиране на подписката.

Н. ГЕОРГИЕВА

5 thoughts on “Село настръхна след опит за изнасилване на ученичка на автобусна спирка

 • 20.02.2018 в 13:54
  Permalink

  Такива като този, а и другите подобни него мангали да бъдат изселени от Обединение. Едно време нямаше цигани в това село 🙁

  Отговор
 • 20.02.2018 в 16:36
  Permalink

  Мето Кмето , кога казваш е нямало роми? Да не си живял преди новата ера още в това село. Глупости пишеш.

  Отговор
 • 20.02.2018 в 20:28
  Permalink

  Не зна, кой какви глупости си съчинява и колко е информиран,но конкретният човек не е от ромски произход…както и името не му е Васил,а Валентин.Още го наричат Вальо,псично недоразвит мъж който се заселил от съседното село и работи тук-там за колкото пари му дадът!.И се питам ,къде е кмета на с.Обединение и за какъв чеп е сложен там,явно му е удобно повече да си пълни „торбата“ без да си върши съвестно поетите задължения като кмет на селото.,какви ли не хора допусна да се заселват в селото,там съм отраснала и там все още живеят мои блиски,за които се притеснявам,но може би ще се сети за хората…. тогава ,когато дойде време за гласуване и има нужда да го изберат отново!

  Отговор
 • 22.02.2018 в 10:16
  Permalink

  Не знам кое е вярно и кое не, но е много жалко. Истината е, че нищо не се прави за селото. А има толкова възможности. Боли ме изключително много, защото съм родена и израстнала там, учила съм там, моите близки сега живеят там, за които много се притеснявам. Жалко за хубавото село!

  Отговор
  • 26.08.2020 в 19:55
   Permalink

   Интересно е как през месец август, а именно в период на лятна ваканция има активни ученици и училищни автобуси, още повече, че тогава няма училищни занятия. Като вземем предвид „достоверността“ на тази част от статията не можем да бъдем сигурни дали действията в нея са се състояли.

   Отговор

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *