Село настръхна след опит за изнасилване на ученичка на автобусна спирка

В Обединение събират подписка за регистрация на всички гастрольори

 

ОБЕДИНЕНИЕ НАСТРЪХНА СЛЕД ОПИТ ЗА ИЗНАСИЛВАНЕ НА непълнолетно момиче на автобусна спирка на път за училище. Драмата се разиграва в края на миналата седмица рано сутринта преди 7 часа. Девойката чака училищния рейс, когато от храстите излиза Васил! Той я напада и разкъсва дрехите й, но след упорита борба и намеса на родители на други деца, мъжът успява да избяга.

МАЛКО ПО-КЪСНО Е НАМЕРЕН И АРЕСТУВАН, А В МОМЕНТА Е С ПОСТОЯННА МЯРКА ЗА ЗАДЪРЖАНЕ ПОД СТРАЖА. Оказва се, че два дни преди това нападение, той е опитал да насили и майка на три деца в селото, като почти успял да й съблече дрехите. Жената тогава обаче не се оплакала на полицията, защото всички познавали Васил, който работел при местен земеделец, но и тя, и ученичката са стресирани и уплашени. А от Обединение всяка сутрин на училище в Полски Тръмбеш отиват над 40 деца с училищен автобус, който чакат на различни спирки в едно от най-дългите села в областта.

ВАСИЛ, КОЙТО ПРЕДИ ИМАЛ ДРЕБНИ ПРОВИНЕНИЯ, НЯМАЛ РЕГИСТРАЦИЯ В СЕЛОТО. Заради това хората не могат да поискат от властите неговото изселване. Като него били още поне 30 роми, които живеели без да са регистрирани и след извършване на престъпление напускали селото.

„Искаме всички без адресна регистрация да бъдат записани в кметството! Така ще се знае кой къде живее, при кого живее и как се казва. Сега повечето от гастрольорите дори не им знаем имената. Не искаме този Васил да бъде пуснат от ареста, а да бъде пратен в затвора направо от ареста”, заявиха вчера инициатори за събиране на подписката.

Н. ГЕОРГИЕВА

4 коментара за “Село настръхна след опит за изнасилване на ученичка на автобусна спирка

 • 20.02.2018 в 13:54
  Permalink

  Такива като този, а и другите подобни него мангали да бъдат изселени от Обединение. Едно време нямаше цигани в това село 🙁

  Отговор
 • 20.02.2018 в 16:36
  Permalink

  Мето Кмето , кога казваш е нямало роми? Да не си живял преди новата ера още в това село. Глупости пишеш.

  Отговор
 • 20.02.2018 в 20:28
  Permalink

  Не зна, кой какви глупости си съчинява и колко е информиран,но конкретният човек не е от ромски произход…както и името не му е Васил,а Валентин.Още го наричат Вальо,псично недоразвит мъж който се заселил от съседното село и работи тук-там за колкото пари му дадът!.И се питам ,къде е кмета на с.Обединение и за какъв чеп е сложен там,явно му е удобно повече да си пълни „торбата“ без да си върши съвестно поетите задължения като кмет на селото.,какви ли не хора допусна да се заселват в селото,там съм отраснала и там все още живеят мои блиски,за които се притеснявам,но може би ще се сети за хората…. тогава ,когато дойде време за гласуване и има нужда да го изберат отново!

  Отговор
 • 22.02.2018 в 10:16
  Permalink

  Не знам кое е вярно и кое не, но е много жалко. Истината е, че нищо не се прави за селото. А има толкова възможности. Боли ме изключително много, защото съм родена и израстнала там, учила съм там, моите близки сега живеят там, за които много се притеснявам. Жалко за хубавото село!

  Отговор

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *