Асоциацията по минифутбол планира първенство във Велико Търново

Българската асоциация „Минифутбол“ планира да създаде своя структура във Велико Търново. Организацията е сред най-големите спортни структури в България. В нея членуват над 800 отбора, сформиран е и национален тим. До момента асоциацията развива дейност в 25 регионални центъра у нас.

В понеделник заместник-кметът на старата столица проф. Георги Камарашев се срещна с генералния мениджър на организацията Пламен Божидаров и председателя на обществения съвет към нея Пламен Минев, като тема на разговора бяха възможностите за взаимно партньорство. В срещата се включи и председателят на Зоналния съвет на БФС Бончо Генчев.

Представителите на асоциацията споделиха, че за Велико Търново са налице всички предпоставки за създаването на успешна регионална структура. Старата столица има утвърдени спортни традиции, много студенти, млади хора и ученици. В обхвата на партньорството е планирано привличането на университетите и учебните заведения в града, както и на бизнеса. Обсъдена бе и идея за изграждането на отделна спортна база за футбол на малки врати, както и организиране на първенство.

One thought on “Асоциацията по минифутбол планира първенство във Велико Търново

  • 21.02.2018 в 14:11
    Permalink

    Камарашев, който заради някаква шега на съдбата изпълнява длъжността Заместник-кмет „Строителство и устройство на територията“, явно е решил проблемите с инфраструктурата, улиците, паркоместата, тротоарите и понеже няма друга работа се занимава предимно с футбол…
    Някой да му обясни, че инфраструктура и регионална футболна структура са две различни неща и той отговаря за първото.

    Отговор

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *