ВРЕМЕТО: Малък Сечко ще се постарае като за последно – сняг и ниски температури чак до идването на Баба Марта

През нощта ще бъде облачно, на места със слаби превалявания от мокър сняг. Ще духа слаб до умерен вятър от североизток. Минималните температури ще бъдат между минус 2 и 1. За В. Търново се очаква минимална температура 1 гр. През деня ще бъде облачно. Само на отделни места са възможни слаби превалявания от дъжд и мокър сняг. Ще духа слаб до умерен вятър от североизток. Максималните температури ще бъдат между 5 и 8. За В. Търново се очаква максимална  температура 7 гр. Атмосферното налягане бавно ще се повишава. На тази дата най-високата измерена максимална температура във Велико Търново е 25.8 гр. през 2016 г., а най-ниската измерена минимална температура е минус 16.3 през 1985 г. Слънцето ще изгрее в 07 часа и 03 минути и ще залезе в 17 часа и 59 минути. Фаза на Луната: седем денонощия преди пълнолуние.

През повечето дни до вторник ще бъде облачно. В събота вечерта и през нощта срещу неделя на места ще вали дъжд и мокър сняг. От неделя до вторник ще превалява сняг. Ще се образува нова снежна покривка, очаква се за вторник тя да достигне над 15-20 см. Ще духа слаб до умерен вятър изток-североизток. В сряда преди обяд валежите ще спират и в сряда и четвъртък се очаква време с променлива облачност, на моменти увеличаваща се до значителна. Ще духа слаб вятър, предимно от изток.

Утре минималните температури ще бъдат между минус 1 и 2 гр. Максималните ще бъдат между 3 и 8, като по-високите стойности се очакват за централните части на Северна България (В. Търново). От неделя ще започне захлаждане, което ще продължи до четвъртък. Минималните температури в неделя ще бъдат между минус 3 и 0, през следващите дни ще бъдат между минус 10 и минус 5. Максималните  температури в неделя ще бъдат между минус 2 и 1, от понеделник до четвъртък ще бъдат между минус 4 и 1.

Над западните и централни части на Стара планина през по-голямата част от периода – от петък до вторник, ще бъде облачно и мъгливо. От неделя до вторник се очакват превалявания от сняг. В петък ще духа слаб до умерен вятър от югоизток. В събота ще духа слаб до умерен вятър от северната четвърт. От неделя до вторник ще духа умерен до силен вятър от югоизточната четвърт. В сряда и четвъртък ще има променлива до значителна облачност и ще духа умерен до силен вятър от северозапад. Максималните температури на 1200 м в петък и събота ще бъдат около 0, от неделя до четвъртък ще бъдат между минус 5 и минус 2. Температурите на 2000 м ще бъдат с около 5 гр. по- ниски от тези на 1200 м.

 

 

Дежурен синоптик: Николай Ятански

НИМХ – Филиал Плевен, ХМО – В. Търново

 

 

 

 

 

loading...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *