Силно представяне на „АП спорт“ на държавното първенство по спортна стрелба

Търновци окупираха почетната стълбичка на въздушен пистолет

 

Състезателите на великотърновския клуб „АП спорт“ доминираха в дисциплините с пистолет при мъжете и жените на държавното първенство с въздушно оръжие в София. Надпреварата бе организирана от Български стрелкови съюз.

В първото издание на новата олимпийска дисциплина смесени отбори с два нови републикански рекорда в квалификацията и във финала се отличи първият отбор на „АП спорт“ в състав Яна Митева и Николай Колев и завоюва шампионската титла. Вторият отбор – Кристиана Стоянова и Самуил Донков, остана трети, изпреварен с две десети от точката от представителите на „Тракия“ (Пловдив). Яна Митева и Николай Колев, като отбор и Самуил Донков с партньор Мария Гроздева ще са българските участници в дисциплината на предстоящото европейско първенство.

Яна Митева спечели и квалификацията при жените с пистолет с 573 точки, също нов републикански рекорд. Яна изпревари с шест точки Мария Гроздева като само един лош изстрел във финала я лиши от заслужен медал. Яна Митева, Кристиана Стоянова и Катя Иванова са втори в отборната надпревара след силния „Тракия“.

При мъжете Самуил Донков убедително спечели квалификацията и финала. За втора поредна година, цялата призова стълбичка след финала бе от състезатели на „АП спорт“– втори е Николай Колев, трети – Георги Узунов. В допълнение, при конкуренцията на 40 състезатели Стоян Яламов и Стоян Пушков също записаха призови класирания. Отборно „АП спорт“ убедително е първи, изпреварвайки с 35 точки втория от останалите седем тима.

Успешни първи крачки направиха и най-новите състезатели на клуба при девойките с пистолет с треньор възпитаничката на спортното училище във В. Търново Екатерина Маринова. При старшата възраст Адиел Илиева е пета, а Елена Боянова завърши шеста при първото си участие в Държавно първенство и финал на състезание. В оспорваната конкуренция при младшата възраст Калина Михайлова и Елица Колева завършиха на девето и тринадесето място при дебюта си на състезание от такъв ранг.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *