За 17-и път „Калоян-92“ е N 1 в българския конен спорт, конкурс, червено вино и кебапчета за Тодоровден в Арбанаси

Великотърновският клуб по конен спорт „Калоян-92” за 17-и път е N 1 на България. 10 501 точки е активът на състезателите и треньорите от конната база в Арбанаси през 2017 година. На второ и трето място са колегите им от столичните клубове „Конкур“, с 3223 т. и „Божур“ с 2582 т. Клубът по конен спорт разполага с 65 коня, от които картотекираните са 35. 25 са картотекираните състезатели, от които седем са деца, а осем – юноши до 18 г., съобщи треньорът Тодор Кулов. През 2017 г. Мартина Абаджиева стана държавен шампион, а Елица Николова спечели златен медал на Балканиадата по обездка отборно. Последната новина от клуба е, че от т.г. вече ще развива и дисциплината „ендюранс” – дълги преходи за издръжливост, като още през април предстои първият турнир.

За 28-и пореден път в Арбанаси ще отбележат празнично Тодоровден, съобщи кметът Тошо Кръстев. Празникът се организира от кметството на Арбанаси, клуба по конен спорт „Калоян-92” и читалище „Иларион Драгостинов”.

Празненствата ще започнат в събота от 11:30 ч. на централния площад с благослов за здраве от великотърновския митрополит Григорий.

В традиционния конкурс за най-гиздав кон участие ще вземат 30 коне и ездачи от „Калоян-92“. Преди това те ще направят дефиле из улиците на Арбанаси, а после ще бъде и представянето им на конкурса. За победителите са предвидени и парични награди. 350 кебапчета и 50 литра вино ще подгряват настроението на граждани и гости, които ще слушат изпълнения на Нина Богданова – солист на Капанския ансамбъл в Разград.

Гост на празника ще бъде заместник-министърът на спорта Ваня Колева.

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.