75 четения

Пияна „кикимора” провали концерт в Двореца на културата и спорта

Пиян изпълнител провали концерта „Children in Time” на симфоничния оркестър на Държавната опера – Стара Загора, и групата „Кикимора” в Двореца на културата и спортa във Велико Търново във вторник. След като няколко хиляди души бяха заели местата си и трескаво очакваха началото на мегароксъбитието, на сцената излезе вокалът на група „Кикимора” Александър Атанасов, чието поведение бе като на злоупотребил със спиртни напитки. Неговите изпълнения предизвикаха взрив от освирквания от страна на зрителите. Вчера директорът на Старозагорската опера бе принуден с отворено писмо да замазва ефекта от тоталния провал.

„Трудно ми е да намеря подходящо извинение. Нямаше как да допуснем, че предстои подобна изненада и позорно поведение от страна на вокалиста на „Кикимора”. Липсата на реакция от страна на ръководителя на групата Николо Коцев вероятно е продиктувана от предоверяване към дългогодишния вокал, който от вчера вече не е солист на групата. В Габрово концертът ще се състои с участие на солиста на група „Ахат”, Звездомир Каремидчиев. Вярваме, че концертът ще остане само инцидентен лош спомен, който никога повече няма да се повтори”, се казва в разпространеното писмо от директора на Старозагорската опера.

В своя профил във Фейсбук от група „Кикимора” също поднесоха извинението си към публиката за случилото се: „За съжаление, снощи нашият певец Алекс се яви на сцената в неадекватно състояние, абсолютно недопустимо за присъствието му и обидно за всички колеги, фенове и публика. Всички ние разбрахме за неговото състояние едва в момента, в който излязохме на сцената. В така създалата се ситуация нямахме избор и направихме всичко по нашите сили да завършим концерта по най-добрия възможен начин. Единствената правилна стъпка след поведението на нашия певец беше да го освободим от поста и задълженията му към група „Кикимора”. Стандартът, към който от години се стремим по най-всеотдаен начин, е далеч над показания снощи от Алекс. Намираме неговото поведение за безкрайно грозно и се разграничаваме категорично от действията му”, заявяват основателят на групата Николо Коцев и останалите колеги от групата.

Г. ГЕОРГИЕВА

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *