Преди старта на Северозападната Трета лига: По-предно класиране е целта и на трите отбора от Великотърновски регион

 

„Академик“, ОФК „Павликени“ и „Янтра“ се подсилиха активно през зимната пауза

 

По-предно класиране от това след есенния полусезон е целта и на трите отбора от област Велико Търново, участници в първенството на Северозападната Трета лига. Представянето през първия дял от шампионата едва ли задоволява футболисти, треньори, ръководители и фенове в Свищов, Павликени и Полски Тръмбеш, така че от неделя до края на май ще търсят максимум.

 

„Академик“ зимува на единайсето място със 17 точки от 4 победи, 5 победи и 6 загуби и голова разлика 23:24.

„Студентите“ направиха добра подготовка при домашни условия, разделиха се с четирима футболисти, привлякоха петима.

Вратарят Тодор Ценов, халфовете Йордан Петров, Димитър Димитров и Мартин Колев няма да обличат екипа на свищовския тим напролет. Старши треньорът Евгени Маринов обаче е доволен от привличането на младите вратари Павeл Колев и Кристиян Николов, идващи от „Лудогорец“ и „Дунав“ (Русе). Ръстов е новият централен защитник Тодор Таушанов от Сливен, креативни са полузащитниците Габриел Томов от Белене и Ивайло Велчев от Горна Оряховица, така че наставникът е убеден, че силата на отбора не е намаляла, а напротив.

 

На шестима нови играчи и сериозен тренировъчен процес през зимната пауза заложи Димитър Тодоров за вдигане нивото на ОФК „Павликени“.

Дванайсетото място с актив от 14 точки и голова разлика 13:34, от 4 победи, две ремита и девет загуби, бе анализирано внимателно и направена сериозна селекция. От отбора бяха освободени Калоян Киров, Симеон Иванов, Стилиян Михайлов, Стефан Стефанов и Георги Маминов.

Централният бранител Георги Христов, халфовете Красен Славчев, Цецо Додуров и Йордан Петев и нападателите Александър Узунов и Николай Иванов са привлечени, за да вдигнат нивото на тима. Ако се съди по резултати от контролите – три победи и едно реми, със сигурност ръст има. Остава да бъде потвърден в шампионатните битки.

 

Целта пред „Янтра“ (Полски Тръмбеш) откровено е оставане в групата. Единайсет точки от три победи, две ремита и десет загуби, с голова разлика 15:25, стигнаха за 14-о място след есенния полусезон. Разликата от 15-ото е само две точки, а от 16-ото, на което е „Янтра 1919“ (Габрово), е шест. Красен Славчев и Николай Иванов се разделиха с трамбешчани, поемайки в посока Павликени.

Старши треньорът Калоян Илиев привлече в „Янтра“ десния бранител Юлиян Николов от Бяла, офанзивните футболисти Любомир Генчев, Кязим Али и Михаил Кулов и полузащитника Емил Копаранов. Генчев и Копаранов имат мачове в елита във визитките си, Кулов е от школата на „Спартак“ (Плевен). В контролите тръмбешчани паднаха три пъти и биха веднъж, но така и не успяха да се съберат в пълен състав. Така че предстои да разберем по-силни ли са от есента и ще оцелеят ли в Северозападната Трета лига.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.