Станислава Димитрова и юношите от ПГЕЕ „М. Ломоносов” представят България на Световните ученически игри по хандбал

Бившата шампионка на България с „Етър-64“ и националка във всички възрастови групи Станислава Димитрова и юношите на ПГЕЕ „М. Ломоносов” ще представят България на Световните ученически игри по хандбал. Надпреварата започна вчера в столицата на Катар – Доха, а българската група отлетя в сряда вечерта. Станислава Димитрова ще съдийства на шампионата в Доха с партньорката си Кристияна Блажева, също екснационалка. Двете се развиват като двойка в хандбалното съдийство, а от миналата есен ръководят срещи и в женския хандбален елит.

Българският отбор е воден от директорката на горнооряховската гимназия Милена Димитрова. В групата са и хандбалистки от училище в Габрово, които ще играят в първенството на девойките. Групата е от общо 31 състезатели, треньори и съдии.

В състава има и четирима юношески национали – локомотивците Петър Николов, Влади Йоргов и Георги Маринов и Диан Василев от „Левски”.

Българският отбор е в група „В” на първенството заедно с Франция, Хърватия, Сърбия и Иран. Първата среща на българите в предварителната група бе вчера срещу връстниците им от Ислямска република Иран.

Полуфиналът на първенството е на 27 февруари, а финалът – на 28. Групата се завръща на 1 март.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.