49 четения

Партия „Български социалдемократи“ прави проект за повишаване на доходите на българите

НИСКИТЕ ДОХОДИ И ЛИПСАТА НА РАБОТА ЗА БЪЛГАРИТЕ СА ОСНОВНИТЕ ПРОБЛЕМИ НА СТРАНАТА НИ В МОМЕНТА. Това заяви пред журналисти вчера генералният секретар на партия „Български социалдемократи“ Георги Анастасов, който беше в старата столица, за да се срещне с членовете на областната структура.

„Категорично сме против внасянето на работна ръка, защото това означава увеличаване на безработицата сред българските граждани. Това ще доведе след себе си друга последица – още българи да напуснат страната в търсене на препитание“, коментира Георги Анастасов и обяви, че социалдемократите подготвят декларация, с която ще се обявят против внасянето на чужда работна ръка. Документът ще бъде представен официално, след като приключат всички срещи по места и след като всички областни и общински структури кажат мнението си по него. Това трябва да се случи до края на март, когато партия „Български социалдемократи“ има намерение да инициира работна среща със синдикатите, работодателските организации, Занаятчийската камара и всички обществени асоциации, които са засегнати или от които зависи решаването на проблема.

„Както неведнъж сме казвали, не корупцията води до бедност, а бедността до корупция. Докато чиновниците ни са бедни, ще говорим за взимане на подкупи. Затова е време да освободим от данъци за определен период от време инвеститорите в производството, а тези, които създават ново производство, да бъдат задължени да взимат 50% от работниците си от Бюрото по труда“, каза още г-н Анастасов. Той заяви още, че партията работи по проект за повишаване на доходите в България, който проект ще бъде и цялостна политическа програма.

НА ТОЗИ ЕТАП „БЪЛГАРСКИ СОЦИАЛДЕМОКРАТИ“ ОТКАЗВА ДА ПОДПИШЕ СПОРАЗУМЕНИЕ С БСП. Затова и социалдемократите се подготвят за самостоятелно участие в предстоящите през 2019 г. местни избори и избори за Европейски парламент. „Няма да приемем унизителните клаузи в това политическо споразумение, защото, ако се съгласим на тях, означава да предадем структурите си по места. Докато БСП има за председател тази жена, която е определено неискрена, с БСП няма да се коалираме“, категоричен беше Георги Анастасов. Той е убеден, че до края на тази година предсрочни избори няма да има, а за да засили властта си, ГЕРБ ще съчетае европейските и местните в едно.

Той и неговите колеги от областното ръководство Петър Пацев и Божидар Василев обявиха и това, че „Български социалдемократи“ са категорично за строителството на АЕЦ Белене, без значение с какви капитали ще стане това.

С. БОЯНОВА

2 коментара за “Партия „Български социалдемократи“ прави проект за повишаване на доходите на българите

 • 26.02.2018 в 12:56
  Permalink

  Ще видят Парламента на куково лято. „Имали план за повишаване на доходите“-глупости. На кои доходи? На чиновници, на полиция и на армията ли? Та тези доходи зависят от управляващите. Тези които работят в частния сектор единствено могат да се надяват „чорбаджиите“ да се смилят да им плащат повече. Абе господинчо защо заблуждаваш хората? Как ще задължиш работодателите да повишат доходите? Те единствено разбират от стачки, но подкупната върхушка на синдикатите мълчи.

  Отговор
  • 26.02.2018 в 19:03
   Permalink

   Всъщност с промяната на праговети в КСО може да се променят много неща. Друг е въпроса на колко хора ,пишещи в разни чатове и сайтове ,им стиска да си потърсят правото на достойно заплащане.

   Отговор

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Съдържанието е заключено!