Нашенци по света: Търновката Мила Ангелова смята, че е сбъднала една мечта в Брюксел

ТЪРНОВКАТА МИЛА АНГЕЛОВА Е на 25 години. Учила в ОУ „Св. Патриарх Евтимий” и завършила Езикова гимназия „Проф. д-р Асен Златаров” с профил испански – английски език. През 2016 г. се дипломира със степен бакалавър в Икономически университет във Варна, специалност „Туризъм”. До момента владее 4 езика – английски, френски, руски и испански.

През 2015 г. учила един семестър в университет в Антверпен, Белгия, по програма „Еразъм+”. След като приключила обучението си там, започнала тримесечен стаж в голяма логистична белгийска фирма, занимаваща се с морски транспорт на всякакъв вид стоки по целия свят. След това се върнала в България, за да завърши университета и да се дипломира. През 2017 г. заминава за Франция, за да започне работа в ресторант в Париж, където останала пет месеца. Това било по-скоро преход за нея, за да усъвършенства френския си говоримо. Крайната й цел винаги била Белгия и след като се върнала в Брюксел, успяла да си намери работа на национално летище Завентем. Вече четвърти месец е там, има колеги от целия свят, а работата е доста динамична и напрегната. След тези 4 месеца работа мениджърите на хотела й гласували доверие и в следващите месеци ще започне обучение за по-отговорна позиция.

Мила казва, че това е може би и най-голямото предизвикателство и представлява най-голям интерес за нея, защото работата е изключително динамична, за една нощ почти всички гости напускат и пристигат нови, тъй като повечето са само за една нощувка.

„В следващите години не мисля да се връщам в България. Естествено, за да видя семейството си – да, но за работа – по-скоро не…“, сподели госпожица Ангелова. Тя е убедена, че това, което е постигнала до момента, е сбъдната мечта.

Нели СУКОВА

2 коментара за “Нашенци по света: Търновката Мила Ангелова смята, че е сбъднала една мечта в Брюксел

  • 27.02.2018 в 14:17
    Permalink

    Едно уточнение – работата не е на летището, а на Sheraton Brussels Airport Hotel.

    Отговор

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *