80 четения

Проблем! Снегорини и граждани си прехвърлят снега

Даниел Панов: „Не пътувайте с неподготвени коли, пречите на всички останали”

 

„НАЙ-ГОЛЕМИЯТ НИ ПРОБЛЕМ Е, ЧЕ СЛЕД КАТО МИНЕМ И ИЗЧИСТИМ УЛИЦИТЕ, ХОРАТА ХВЪРЛЯТ СНЕГА ОБРАТНО НА ПЛАТНОТО, ВМЕСТО ДА ГО СЪБИРАТ НА КАМАРИ. ТОКУ-ЩО СЕ ВРЪЩАМ ОТ ГРАНДХОТЕЛ „ЯНТРА“, КЪДЕТО ПРЕД ОЧИТЕ МИ ОТ ТЕХНИЯ ПАРКИНГ С МАЛКА РОТОРНА МАШИНА хвърлиха обратно снега на платното. С главния инженер на общината Динко Кечев ги попитахме защо – само ни се изсмяха“. Това коментира шефът на снегопочистващата фирма Йордан Йорданов и за пореден път апелира гражданите да събират снега на купчини, а не да си го прехвърлят със снегорините от платното към тротоарите и обратно.

Сн. Светослав СТЕФАНОВ
Сн. Светослав СТЕФАНОВ

Улиците във Велико Търново и пътищата в общината са проходими при зимни условия още от ранни зори. 20 машини работят по пътната мрежа в старата столица. Над 180 тона са разпръснатите инертни материали от започването на валежите от сняг, продължаващи вече 14 часа. Затруднения създават поривите на вятъра и отрицателите температури, които и към момента се задържат в рамките на минус 7 градуса по Целзий.

Още в 5,30 ч. тази сутрин кметът Даниел Панов свика оперативния щаб, който непрекъснато следи обстановката в града и общината и координира дейностите по снегопочистването. Няма населени места без ток и вода, няма и затворени или непроходими пътища.

Във Велико Търново с приоритет се обработват главните улици и булеварди, както и маршрутите на градския транспорт. Близо 50 километра е първостепенната пътна мрежа. След спирането на валежите техниката ще бъде пренасочена по второстепенните улици, които са с обща дължина от 64 километра. Над 60 служители на ОП „Зелени системи“ почистват тротоарите, стълбищата и обществените пространства.

КМЕТЪТ НА ВЕЛИКО ТЪРНОВО ДАНИЕЛ ПАНОВ АПЕЛИРА КЪМ ЖИТЕЛИТЕ НА СТАРОПРЕСТОЛНИЯ ГРАД ДА НЕ ПРЕДПРИЕМАТ ПЪТУВАНИЯ С НЕПОДГОТВЕНИ АВТОМОБИЛИ, особено ако последните са с летни гуми, а в днешния ден да използват обществения транспорт. Градските автобуси се движат нормално и по разписание.

Съгласно Наредбата за опазване на околната среда собствениците, наемателите и ползвателите на жилищни и офис-сгради, на магазини и други търговски обекти са длъжни сами да изчистят снега от прилежащите си тротоарни площи. Община Велико Търново напомня на притежателите на автомобили да събират снега на купчини, а да не го хвърлят по улиците.

Сигнали, свързани със зимната обстановка, могат да бъдат подавани на телефон 062/61 91 02.

Стилян НАЙДЕНОВ

14 коментара за “Проблем! Снегорини и граждани си прехвърлят снега

 • 26.02.2018 в 11:39
  Permalink

  само ни се изсмяха……….. А глоби няма ли?

  Отговор
  • 26.02.2018 в 13:11
   Permalink

   И защо глоби, гражданите имат задължение да си почистват тротоарите .Трябва ли и да го трупат на купчини,а защо не и да го изнасят,или да си го носят в къщи.Общината защо не го трупа на купчини и да го изнася.Нали бяха купили препарат ,защо не топят снега?

   Отговор
   • 26.02.2018 в 14:34
    Permalink

    Като имаш задължения не си хвърляй снега на почистеното, все едно след като си мел да ти посипя пак боклук.
    Затова ще има все сняг по пътя ако НИЕ гражданите не започнем съвестно и както трябва да си чистим снега.
    Пред офиса ми от двете страни съм направил купчина със сняг, но не пречи нито на пешеходците нито на колите!!!

 • 26.02.2018 в 13:02
  Permalink

  Това с хвърлянето на сняг на улицата е наследство от соц-а. Не знам само как за толкова години хората не се научиха, че така само усложняват ситуацията. Трябва да се вземат мерки ( глоби ) и да се превъзпита простия народ.

  Отговор
  • 27.02.2018 в 12:43
   Permalink

   “ Простият народ “ не може, а и не иска да се превъзпита. То и затова си е прост завинаги. Навсякъде хвърлят снега обратно на улицата пред колите и гледат тъпо и нагло. Типични „граждани“ на Републиката.

   Отговор
 • 26.02.2018 в 16:36
  Permalink

  Вие за сноумелт чували ли сте? Нали Хми го произвеждат в Търново. Магистралите по закон се обработват с него. София е на мокър асфалт, тука киша и сняг…. Пак хората ви виновни, че не обработвате с препарати.

  Отговор
 • 26.02.2018 в 19:23
  Permalink

  Само дето никой на никого не се смял,съвестно се разчистваше и разстилаше.Някой си търси сензацията май…

  Отговор
 • 26.02.2018 в 19:47
  Permalink

  Сноумелта явно свърши с едно хвърляне при предишния снеговалеж и сега няма….

  Отговор
 • 26.02.2018 в 20:47
  Permalink

  Само да попитам а снегорините като минават и бутат всичко върху паркинга на хотел янтра от улицата? Много правилно вие сте минали хвърлили сте всичкото върху паркинга после се оплаквате че е върнат от паркинга на пътя …. няма как да стане 😀

  Отговор
 • 27.02.2018 в 9:48
  Permalink

  Айде малко да излезете от топлите си кресла и да видите как собствените ви служители с лопатите го хвърлят от тротоара на шосето!

  Отговор
 • 27.02.2018 в 12:28
  Permalink

  А колите които постоянно спират на тротоарите, години наред?
  Това никой ли не го вижда?
  Махайте тротоарите – да се знае че няма място за пешеходци в тоя град!

  Отговор
 • 27.02.2018 в 13:39
  Permalink

  Народа е страшно Тъп.Само вижте погледите на хората.

  Отговор
 • 27.02.2018 в 16:29
  Permalink

  Улицата и подходите към Икономическата гимназия изобщо не са чистени. Децата ни ще си счупят крайниците!!!

  Отговор
 • 28.02.2018 в 10:54
  Permalink

  И аз хвърлям сняг на пътното платно, само че в положителни температури понеже в тесния и презастрояването град в един момент няма място за купчинки

  Отговор

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Съдържанието е заключено!