17 четения

Учениците се разсейват повече с Ютюб, отколкото с телевизия

Учениците се разсейват повече, докато пишат домашните си, като прекарват време в Ютюб, отколкото като гледат телевизия, пише в. „Дейли телеграф“.
В изследването на компанията „Файърфлай лърнинг“ бяха включени 2000 ученика на възраст между 11 и 15 години. То целеше да проучи навиците им при писане на домашните.
На въпроса кое е по-вероятно да ги откаже от учебните задания вкъщи, най-популярният отговор беше Ютюб (24 % от запитаните). Следваща в списъка е телевизията с 18 % и почти толкова посочиха, че се занимават със „Снапчат“, вместо да залягат над уроците. 12 % обвиниха Фейсбук, а 6 % – Инстаграм.
Друго откритие при проведеното проучване беше, че учениците от частни училища по-рядко предават навреме домашните си, в сравнение с възпитаниците на държавни учебни заведения.
Ютюб, който е собственост на компанията „Гугъл“, стана изключително популярен сред децата и подрастващите като алтернатива на гледането на телевизия.
Миналата година уебсайтът за видеосподеляния обяви ограничителни мерки срещу видеа, които показват детски герои в насилствени или страшни сцени, след като беше установено, че в него са се появили стотици такива клипове.

ИЗТОЧНИК: БТА

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *